Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 Investeste in oameni!
COMUNICAT DE PRESA Bucuresti, 10 martie 2015
Academia de Stiinte Medicale anunta lansarea proiectului cu titlul DEZVOLTAREA COMPETENTELOR IN TRANSPLANT, identificat cu nr. POSDRU/186/3.2/S/155295 in cadrul cererii de propuneri de proiecte nr. 186 Competente pentru competitivitate in domeniul medical - transplant de organe, tesuturi si celule, Axa Prioritara 3 Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.2 Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii. Valoarea totala a proiectului este de 88.978.625,25 lei, din care asistenta financiara nerambursabila este in valoare de 87.176.261,38 lei. Proiectul are drept scop cresterea adaptabilitatii si competitivitatii personalului din sectorul sanitar prin participarea la cursuri de formare in vederea obtinerii competentelor necesare transplantului de organe, tesuturi si celule, facilitandu-se astfel, dezvoltarea competentelor angajatilor, medici si asistente medicale din sectorul sanitar. Proiectul derulat la nivel national se va desfasura in perioada 09.02-31.12.2015 si are urmatoarele obiective principale:
1. Formare profesionala a unui numar de minim 660 medici si 1140 asistente medicale in domenii de specialitate performante (transplant de organe, imunologie transplant, terapii celulare) si utilizarea de instrumente moderne inovative de instruire (tehnologii de tip e-learning.)
2. Promovarea beneficiilor formarii profesionale in randul a 1000 medici si 2000 asistente medicale, prin campanii de informare si constientizare a importantei transplantului de organe, tesuturi si celule.
3. Promovarea importantei actului de donare in randul populatiei prin campanii de informare si constientizare organizate la nivel national. 4. Formarea unui centru pilot la nivel national pentru simulare in tehnologii avansate in transplantul de organe si celule (tehnologii chirurgicale avansate, insuficienta hepatica, radiologie interventionala).
Prof. Dr. Irinel POPESCU Presedinte Academia de Stiinte Medicale, Director Proiect

Informatii suplimentare se pot obtine de la: Unitatea de Management a Proiectului POSDRU-DCT Secretariatul ACADEMIEI DE STIINTE MEDICALE Bucuresti, b-dul I. C. Bratianu nr.1, Sector 3 Tel/fax: 021 213115380 E-mail: [email protected]
Sursa : COMUNICAT DE PRESA