Mariustuca.ro / L'Express, AFP : Un bebelus, donator de organe imediat dupa nastere
(Autoare: Magda Marincovici)
Teddy este cel mai tanar donator de organe din Regatul Unit. Condamnat la moarte din cauza unei malformatii congenitale, Teddy a decedat la mai putin de doua ore dupa venirea pe lume. Rinichii lui au fost transplantati unui adult cu insuficienta renala.
Bebelusul Teddy are un frate geaman care este sanatos. Teddy suferea de anencefalie, malformatie congenitala incompatibila cu viata, caracterizata prin absenta cerebelului si a encefalului, care a determinat decesul imediat dupa nastere, potrivit NHS, care se ocupa de donarea de organe. Boala a fost diagnosticata in a 12-a saptamana de sarcina si mamei i s-a propus avortul terapeutic. Dar parintii, Jess Evans si Mike Houlston, din Cardiff, au dorit ca Teddy sa devina donator de organe, povesteste tabloidul Daily Mirror intr-un articol amplu pe acest subiect. Nascut la 22 aprilie 2014 intr-un spital universitar din Tara Galilor, copilul a decedat dupa 100 de minute. Un adult suferind de insuficienta renala a beneficiat de un transplant renal datorita acestui bebelus. Pana nu demult, nu s-a efectuat prelevare de organe de la bebelusi sub doua luni Â', explica in Mirror chirurgul care a efectuat interventia de transplant, Niaz Ahmad.
- Dar exista dovezi care arata ca numeroase organe provenite de la bebelusi pot sa fie transplantate cu succes la copii si adulti , precizeaza chirurgul Niaz Ahmad.
Doctorul Paul Murphy, specialist in transplant, Teddy precizeaza :
- A fost cel mai tanar donator de organe din Regatul Unit si aceasta donare va intra in istoria transplantului. Speram ca istoria lui Teddy va servi ca exemplu pentru alte familii , a declarat mama bebelusului donator, in varsta de 28 de ani. (M.M.)