Cautare

5532 de rezultate pentru "roman" (4.07 secunde)
Senatul va avea in subordine ICR Domnia lui Patapievici se apropie de final Institutul Cultural Roman va fi trecut in subordinea Senatului. ... Institutul Cultural Roman functioneaza in forma actuala de pe vremea Guvernului Nastase.
La nivel doar de zvon deocamdata, se spune despre proaspatul detronat din varful PSD-ului ca ar fi pus la cale ceva intelegeri cu fostii tovarasi de lupta - Petre Roman si Marian Enache, de exemplu.
Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri seara la dezbaterea cu tema “Cum promovam cultura romaneasca peste hotare“, ca sustine schimbarea Legii cu privire la functionarea Institutului Cultural Roman (ICR).
“Guvernul Federal German a sprijinit extinderea Uniunii Europene spre Europa Centrala si de Sud-Est, in care era inclusa si Romania, dar statul roman a fost sprijinit inca dinaintea finalizarii negocierilor pentru aderare“, a spus diplomatul german.
Aceste proiecte, promovate in parteneriat cu Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, vizeaza nu numai pastrarea in memoria nationala pentru generatiile postcomuniste a rezistentei poporului roman, platita cu suferinte cumplite dar si o reparatie pentru eroii care au intruchipat aceasta rezistenta.
Asocierea noastra nationala de-a lungul vremurilor cu notiunea de granar al Europei, mai ales in perioada ante si interbelica, perioada in care poeti ca Goga, Cosbuc sau scriitori ca Slavici si Rebreanu au creat adevarate capodopere din truda taranului roman si din mandria acestuia si iubirea lui nemasurata pentru pamanturile pe care le-a muncit, a reprezentat si reprezinta in continuare pentru noi, cei de acum, un tezaur intrat deja in panteonul nu doar literar al lumii.
Dupa ce saptamina trecuta consilierul judetean Gheorghe Ciubotaru a prezentat fragmente dintr-un raport al Camerei de Conturi potrivit caruia firmele controlate de liderul social-democrat sint principalele beneficiare ale lucrarilor de la drumurile judetene, ieri prefectul Cristian Roman i-a cerut atit acestuia cit si vicepresedintelui PPRM Dorin Ciustea sa renunte ori la functiile din fruntea CJ, ori la atributiile pe care le are in cadrul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP).
Potrivit aparatorului, "paleta" acuzatiilor este "foarte larga", Iliescu aflindu-se in aceeasi situatie cu Gelu Voican Voiculescu si Petre Roman.
Institutul Cultural Roman (ICR), condus de Horia Roman Patapievici, si Ministerul Afacerilor Externe au elaborat, pentru prima data de la infiintarea institutelor (centrelor) culturale romanesti din strainatate, un set de criterii de evaluare a performantelor manageriale ale directorilor acestor institutii.
Modul in care se realizeaza comunicarea intre Executiv si mass-media si transparenta actiunilor guvernamentale au reprezentat unele dintre subiectele discutate miercuri seara de premierul Calin Popescu-Tariceanu cu membrii Clubului Roman de Presa.
Ministerul Economiei si Finantelor va alcatui registrul fiscal, care va cuprinde toate impozitele si taxele din Romania si nivelurile acestora, site-ul pe care va fi publicat urmand sa fie lansat la sfarsitul lui mai."Primul lucru pe care vrem sa-l facem este sa alcatuim registrul fiscal roman.
Presedintele Traian Basescu a semnat ieri decretele de numire a 15 personalitati in Consiliul de conducere al Institutului Cultural Roman (ICR). ... Constantin Valentin, Silviu Lupescu, Sorin Alexandrescu, Mircea Dumitru, Alina Mungiu Pippidi, Oana Pellea si Adrian Vasilescu au fost propusi de catre presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici.
Dupa cum anticipam in numarul trecut, prefectul Cristian Roman a semnat ordinul prin care dispune incetarea mandatului liderului PSD.
Seful Executivului va prezenta oficialilor francezi progresele inregistrate de Romania in ceea ce priveste reformele pe care Guvernul roman inten-tioneaza sa le promoveze. ... Premierul roman va avea o serie de intrevederi cu inalti demnitari francezi:
• In editia "Divertis - Serviciul Roman de Comedie" din 23 mai, Toni Grecu si ai lui agenti speciali il intampina in Casa PROporului pe Horia Brenciu. ... • Tot atunci, "Serviciul Roman de Comedie" inspecteaza o noua criza grava la romani:
El a declarat ieri ca statul roman este pe cale sa piarda bunuri imobiliare si paduri din Oradea, Timisoara, Cluj, Brasov, Harghita, Covasna etc.
Sportul este cel care ne-a dat speranta, cel care a transformat in realitate dorinta de glorie a fiecarui roman.
• Totodata, Filarmonica "George Enescu" din Bucuresti va marca Ziua Culturii Romane printr-un recital vocal sustinut marti, intre orele 19.00 - 20.00, la Ateneul Roman, de sopranele Iuliana Dima, Oana Neagoe si Alexandra Tarniceru si tenorul Andrei Plesca, care vor fi acompaniati la pian de Inna Oncescu.
Miliarde de euro din averi negre Culmea, dar nu Nastase ar fi cel mai bogat politician roman, chiar daca ar fi strans peste un miliard de euro.
"Petre Roman este unul dintre oamenii care se situeaza in spectrul stangii. ... Tot marti ar fi trebuit sa aiba loc si o intalnire a reprezentantilor PSD cu Petre Roman si alti simpatizanti ai stangii pentru discutarea modului de realizare a polului de stanga.
google-analytics.com