Cautare

5532 de rezultate pentru "roman" (3.57 secunde)
Guvernul a nominalizat vineri consortiul format din societatile de avocatura Leaua & Cadar, in conlucrare profesionala cu Cabinetul de Avocatura "Victor Tanasescu" si Lalive & Associes, Etude d'avocats - Elvetia sa asigure consultanta de specialitate si reprezentarea intereselor statului roman in fata Curtii de Arbitraj Internationale a Centrului International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (CIRDI/ICSID) in litigiul The Rompetrol Group NV impotriva Romaniei.
Aceste proiecte, promovate in parteneriat cu Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, vizeaza nu numai pastrarea in memoria nationala pentru generatiile postcomuniste a rezistentei poporului roman, platita cu suferinte cumplite dar si o reparatie pentru eroii care au intruchipat aceasta rezistenta.
Capitala unei tari poarta numele unui roman transnistrean Rusii vor ajunge in 1772 la Bug, in 1792 la Nistru si in 1812 la Prut. ... Calugarul roman Paul Beranda este intemeietorul lexicografiei rusesti.
Artistul plastic si designerul Liliana Turoiu, propunerea PSD pentru sefia Institutului Cultural Roman Artistul plastic si designerul Liliana Turoiu este propunerea PSD pentru a prelua conducerea Institutului Cultural Roman, au confirmat pentru News.ro surse parlamentare.
O prima fotografie a portului cu ambarcatiuni cu vele Odata cu proclamarea Independentei de stat, la 9 mai 1877, interesul autoritatilor vremii pentru aceasta zona creste, mai ales ca la discutiile din timpul Congresului de pace din anul 1878 se dorea ca impreuna cu Dobrogea de Nord la regatul roman sa fie alipita si o regiune din jurul orasului Silistra.
Dumitru Micu) Acest prim roman remarcabil al lui Mircea Eliade e un jurnal interior al descoperirii dragostei. ... un roman indian insa nu se putea termina decat lasand povestea deschisa, lansand o noua enigma.
Razvan Teodorescu, unul dintre vechii lideri din PSD care a acceptat sa se implice in proiectul lui Ion Iliescu si Petre Roman, de creare a unui pol de stanga, a precizat ca social-democratii pot castiga singuri alegerile parlamentare abia in 2012.
Prezenta mea aici se datoreaza si faptului ca acest proiect mi s-a parut interesant, dar si pentru faptul ca imi place Romania si cultura poporului roman.
Intr-un studiu elaborat de Ministerul Econo¬miei si Comertului din Republica Moldova si citat de Centrul Roman de Politici Europene, la sfarsitul anului 2007 investitorii din Romania detineau o cota de 3,7% din totalul investitiilor straine directe in Republica Moldova, dar, la finele anului 2010, aceasta cota a ajuns la 7,6%.
9 Mai 1877 este ziua in care Romania si-a proclamat independenta nationala, ideal ce devenise o necesitate imperioasa pentru poporul roman, impusa de mersul inainte al societatii romanesti.
Calin Georgescu, desi detine o functie internationala atat de inalta, nu a uitat ca e roman, si inca unul dedicat cauzei nationale. ... - Dar "Ion" si "Gheorghe" sunt ignorati, statul roman asculta de alte "glasuri"...
Antreprenorul contractor, Romstrade SRL, un consortiu format din doua firme - Italstrade si Centrala de Constructii Cai Ferate (CCCF), a incheiat contractul de executie la sfarsitul lui 1990 pentru executarea primului tronson al Autostrazii Soarelui, documentele fiind semnate, din partea statului roman, de catre actualul sef al statului, in calitatea lui de atunci, de ministru al Transporturilor.
"Nu ne-am propus sa facem altceva decat sa masuram, concret, din datele pe care le avem, activitatea fiecarui parlamentar roman in anul care a trecut. Rezultatele, dintre care unele chiar ne-au surprins, au scos la iveala, in ansamblu, lipsa de expertiza a parlamentarului roman", a declarat Nicosevici.
Studentul Roman Erasmus al Anului, premiu special oferit de ANPCDEFP â€" Antonela Vieriu (Universitatea Albert Ludwigs din Freiburg, Germania). ... Studentul Roman al Anului din Strainatate â€" Raluca Popa (Universitatea MIT, SUA).
Puteti citi in continuare cateva extrase din pagina de Facebook a lui DON PEDRO, care ne ajuta sa intelegem substratul bataliei de pe frontul romano-roman: ... Cam atat de pe frontul romano-roman.
Fara sa-i pese ca e pe punctul de a declansa un raboi romano-roman, care sa degenereze in confruntari de strada, posibil cu victime, doar pentru ca vrea mortis un nou guvern al lui. ... - majoritatea tacuta a electoratului roman;
Ministerul Apararii Nationale a anuntat, sambata dimineata, ca un militar roman a fost ranit in timpul unei misiuni de patrulare in Afganistan. Starea soldatului roman este buna, el fiind ranit la brat, transmite MApN.
- Potrivit Eurostat, un roman mananca in medie pe an 2,2 kilograme de ciocolata, insa cele mai noi date din piata arata ca nivelul de consum a crescut semnificativ in ultimii 2-3 ani.
- V-am votat ca sa fiti zi si noapte servitorii Poporului Roman si nu pentru ca Poporul Roman sa fie mereu silit a constata cu amar in suflet ca inainte era mai bine!
In particular, insa, acest Referendum are potential mai degraba unificator, deoarece peste 90% din electoratul roman se opune casatoriilor homosexuale. ... Revizuirea este rezultatul amestecului BOR si/sau a cultelor neoprotestante in politica statului roman.
google-analytics.com