Cautare

5532 de rezultate pentru "roman" (3.48 secunde)
Dar - asa cum relateaza Gheorghita in cartea sa - in preziua tiparirii articolului, venise la Institutul de Proiectare ziaristul Ludovic Roman, care s-a recomandat a fi reporterul local al Agerpres.
Unii scriitori au afirmat ca a scrie un roman echivaleaza cu a demonstra o teorema. ... Raportul roman (cu intelesul de compozitie literara) - teorema ( ca matematica) este unul de sens, cuvantul teorema avand originile in insusi substratul semantic al cuvantului roman (la greci avea intelesul de spectacol).
In ciuda eforturilor guvernului roman de a-i repatria pe aromanii imigrati in timpul razboaielor balcanice, multi au ramas in nordul Dunarii. ... Astfel ca dorinta de emigrare a aromanilor s-a intalnit cu planurile de colonizare a Cadrilaterului de catre statul roman.
xxx ARMATA POATE STOPA DEGENERAREA POPORULUI ROMAN (Autor: ... 3(43) iulie-septembrie 2018 Preluam din ziarul Evenimentul zilei, din 24 august 2018 un articol deosebit de argumentat in legatura cu traditiile patriotice ale poporului roman.
Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a dat, prin intermediul avocatilor sai, statul roman in judecata, fiind nemultumit de modul in care justitia romana a gasit de cuviinta sa gestioneze dosarul sau.
Cu americani sau fara ei, statul roman este hotarat sa scoata la vanzare pachetul majoritar de 80,9% din actiunile societatii craiovene. ... Potrivit ministrului economiei, Codrut Seres, statul roman este foarte aproape de rascumpararea pachetului de 51% din actiunile detinute pana acum de coreenii de la DAEWOO MOTORS.
"Noi toti trebuie sa avem in vedere ca in perioada comunista, o perioada de ateism, introdus in toate institutiile statului roman... ... Cu toate acestea, "respectarea legii Ticu ne pune in situatia de a putea duce pana la capat procesul de desconspirare", a mai adaugat presedintele roman.
Miron Roman, coordonatorul cercetarii, la o conferinta de presa. ... "In ceea ce priveste interesul manifestat de populatie pentru problemele social-politice actuale, structura logica ar fi interes pentru probleme globale, urmat de cel pentru problemele nationale si abia in ultimul rand pentru cele strict locale", a afirmat Miron Roman.
Presedintele Basescu se gandeste sa-i propuna pe Petre Roman, presedintele Fortei Democrate, sau pe Vasile Puscas, deputat PSD, pentru locul pe care Romania il va primi in Comisia Europeana. ... Pe langa Puscas, Basescu analizeaza si varianta Petre Roman, in urma impacarii dintre cei doi.
"Pana in acest moment, Serviciul Roman de Informatii nu a primit niciun fel de solicitare oficiala din partea domnului Ioan-Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului", se arata in comunicatul Serviciului Roman de Informatii.
Cetatean roman, fara probleme judiciare, Adela Omar a fost lasata sa paraseasca tara, ea avand ca destinatie orasul Beirut, potrivit biletului de avion.
Dupa comisarul european pentru justitie, Franco Frattini, care si-a exprimat sprijinul pentru ministrul roman al justitiei, alt oficial european de rang inalt ii ia apararea Monicai Macovei.
Este vorba despre Partidul Socialist Roman (de orientare stanga), care are, incepand de la sfarsitul saptamanii trecute, un lider si in judetul Constanta.
Chat-ul si blog-ul sunt doua dintre mijloacele de comunicare la care va apela comisarul roman pentru multilingvism, Leonard Orban, pentru a determina tinerii sa invete mai multe limbi straine.
In general, mass-media internationala trateaza destul de rece decizia Parlamentului, majoritatea analistilor politici occidentali fiind de parere ca, dincolo de lovitura de imagine a forului legislativ roman, cel mai castigat din acest conflict pare a fi "tot abilul Traian Basescu", pentru ca, si in cazul unui referendum, dar si in eventualitatea unor alegeri anticipate, presedintele roman, vazut de toata lumea ca cel mai popular om politic roman, va iesi castigator.
Ion Iliescu il va lasa pe Geoana sa-si piarda credibilitatea in ochii electoratului social-democrat, care oricum nu il agreaza deloc pe actualul sef de partid, pentru a putea pleca mai usor din PSD, impreuna cu marea masa de sustinatori fideli (si care reprezinta circa 80% din totalul sustinatorilor PSD), la Partidul Socialist Roman.
Practic, Traian Basescu poate vorbi in numele a 30% din poporul roman. Il rog sa nu mai pronunte poporul roman, ci sa spuna numai 30% din poporul roman pentru ca asa este corect."   ' Presa externa:
Daca la sfirsitul lunii martie consilierii judeteni au decis infiintarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului (SPADPP), la sedinta de saptamina trecuta a fost numit si un director interimar in persoana lui Picu Roman.
Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Romania in procesul in care un tanar roman de etnie roma a reclamat faptul ca a fost batut, in urma cu zece ani, de niste politisti din Mangalia, iar plangerea impotriva acestora a fost solutionata impotriva sa.
Sala Casei de Cultura a Sindicatelor a gazduit duminica, 4 noiembrie, intalnirea reprezentantilor conservatorilor din judetele Galati, Braila, Vrancea, Bacau, Tulcea si Calarasi, prilejuita de lansarea oficiala a candidatului conservator galatean Picu Apostol Roman pentru alegerile europarlamentare.
google-analytics.com