Cautare

5532 de rezultate pentru "roman" (3.57 secunde)
Asa cum sustine purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca, acest articol face referire la atacarea sub orice forma a ordinii constitutionale, a teritoriului national unitar si indivizibil, in timp ce in vechea forma a articolului se prevedea ca atacarea in orice mod a ordinii constitutionale a caracterului unitar si indivizibil al statului roman reprezinta infractiune.
Printre favoriti se numara independentul Marian Popa si conservatorul Picu Apostol Roman, care insa au reactionat total diferit la auzul planurilor pe care le are seful taranistilor galateni.
Dupa ce PNL Galati a infiintat o organizatie muncitoreasca al carei coordonator este fostul lider de sindicat al Combinatului, Maricel Oancea, consilierul local PC, Picu Apostol Roman, a anuntat ca va transmite o adresa scrisa lui Lakshmi Mittal prin care ii va atrage atentia ca siderurgistii au datorii din cauza salariilor mici pe care le primesc Nu mai este o noutate ca, o data la patru ani, in preajma alegerilor, politicienii incearca sa gaseasca tot felul de solutii pentru a atrage voturile siderurgistilor, al caror numar nu este deloc neglijabil, mai ales daca tinem cont si de membrii familiilor lor.
Evenimentul organizat sub egida "Omenie si Reconciliere" a avut loc marti seara, la Ateneul Roman. ... Este a doua recunostere majora a calitatilor umanitare ale senatorului Onaca, dupa ce, in vara anului trecut, a devenit singurul membru roman al Parlamentului Mondial.
La eveniment vor participa membrii ai Comisiei Prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania si experti, Hannelore Baier, Mihnea Berindei, Armand Gosu, Horia-Roman Patapievici, Smaranda Vultur, precum si consilierul prezidential Alexandru Gussi.
Curtea de Apel Bucuresti, a decis, printr-o hotarare irevocabila, ca Daniela Buruiana trebuie sa plateasca daune de cate 30.000 de lei catre Mircea Dinescu, Horia Roman Patapievici si Andrei Plesu, pentru afirmatiile privind colaborarea acestora cu serviciile secrete straine.
Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, considera ca liderul PNG, Gigi Becali, "un cioban roman care a dat bani la biserici", ar trebui sa aiba loc "intr-un Parlament plin de oameni fara Dumnezeu".
Petre Roman a recunoscut ca "este posibil" sa candideze din partea PNL pentru reprezentarea romanilor din strainatate. ... Joi, un cotidian central anuntase posibilitatea ca fostul premier ti pretedinte al PD Petre Roman sa negocieze cu liberalii o candidatura la senat.
Conducerea PNL a validat, marti, candidaturile lui Petre Roman, Florin Calinescu, Dida Dragan si Mihai Pocorschi din partea formatiunii liberale la alegerile parlamentare din noiembrie.
Conform unor surse liberale, cadidatura lui Daniel Zamfir a fost propusa de Petre Roman, fostul presedinte al Fortei Democrate si Inalt Reprezentant al Guvernului pentru romanii din strainatate.
Ministrul roman al afacerilor externe Cristian Diaconescu s-a intalnit luni cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, cu ocazia unei vizite intreprinse la cartierul general al NATO, anunta Ministerul roman de Externe.
Vizita a presedintelui Traian Basescu (foto) la Moscova, asteptata inca din toamna anului trecut, nu pare sa se prefigureze intr-un viitor apropiat, dupa cum a lasat sa se inteleaga seful diplomatiei ruse, care a precizat, dupa intalnirea cu omologul sau roman, ca vor continua contactele pe aceasta tema.
Plenul Camerei Deputatilor a aprobat ieri ordonanta de urgenta prin care statul roman acorda un ajutor pentru uzina americana Ford, in valoare de 143 de milioane de euro, in perioada 2008-2012, care are ca obiectiv dezvoltarea regionala.
Deocamdata, discutam", a declarat Ioana Avadani, directoarea executiva a Centrului pentru Jurnalism Independent, referindu-se atat la intalnirea cu ministrul justitiei, cat si la cea dintre reprezentantii Clubului Roman de Presa cu premierul Emil Boc.Premierul garanteaza libertatea de exprimare a preseiPremierul le-a propus membrilor Clubului Roman de Presa (CRP) sa discute pe marginea legislatiei care se refera la activitatea mass-media, in contextul in care cele patru coduri juridice, aflate in dezbaterea parlamentului, au prevederi contestate de jurnalisti.
Potrivit unor surse diplomatice, senatorul Richard Lugar i-a mai transmis ministrului roman, pe langa incurajarile privind Visa Waiver, si disponibilitatea de a crea o procedura prin care sa se amelioreze completarea corecta a formularelor de solicitare a vizei americane de catre romani, in conditiile in care cea mai mare problema in calea eliminarii vizelor este rata mare de respingere."Am discutat cu secretarul de stat american, Hillary Clinton, despre modul in care vom colabora pentru facilitarea circulatiei reciproce a cetatenilor celor doua tari, prin includerea Romaniei in Programul Visa Waiver", a declarat ministrul roman de externe la finalul intrevederii cu sefa diplomatiei americane, prima bilaterala la acest nivel dupa instalarea noii administratii democrate la Casa Alba.SUA vor inaspri conditiile de intrare in Visa WaiverTonul incurajator al oficialilor americani este cu atat mai important cu cat SUA vor inaspri din luna iulie conditiile de intrare in Visa Waiver, scazand plafonul ratei de refuz a vizei de la 10% la 3%, conditie care face ca tari precum Romania, cu o rata de respingere a vizelor de 25%, sa se califice si mai greu pentru acest program.
Moldova, context in care seful statului roman a salutat solidaritatea Frantei si a Parlamentului European, dar a precizat ca ar fi dorit o implicare mai ferma din partea Comisiei Europene.
Oficialul roman a amintit despre recentul raport de evaluare privind aplicarea de catre Romania a mandatului european de arestare, pilon principal al acquis-ului comunitar in materie penala.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a lansat, marti, in foaierul Teatrului National "Marin Sorescu" din Craiova, volumul "Incredere", o carte despre care spune ca a scris-o nu ca om politic, ci "ca tata, sot, roman", povestind in paginile cartii experienta candidaturii pentru Primaria Capitalei.
Potrivit celor declarate de prefectul Cristian Roman, frauda a fost sesizata chiar de actualul director al institutiei.
"Fiecare dintre noi facem un efort sa venim in aceasta zi de weekend la serviciu", a spus Cristian Roman, interesandu-se in mod special de directorul coordonator al Directiei de Sanatate Publica (DSP), Ovidiu Mimor, cat si cel al Autoritatii Rutiere Romane, Mihai Popa.
google-analytics.com