Executivul va incerca sa imbunatateasca modul de comunicare cu societatea civila prin intermediul mass-media dupa ce s-a constatat ca unele dintre actele si deciziile Guvernului au fost, uneori, gresit interpretate, a afirmat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Modul in care se realizeaza comunicarea intre Executiv si mass-media si transparenta actiunilor guvernamentale au reprezentat unele dintre subiectele discutate miercuri seara de premierul Calin Popescu-Tariceanu cu membrii Clubului Roman de Presa. In cursul discutiilor, premierul a apreciat ca o parte dintre deciziile Cabinetului nu au fost tratate, uneori, cu suficienta atentie si au fost astfel gresit interpretate, motiv pentru care a decis sa imbunatateasca modul de comunicare cu opinia publica prin intermediul mass-media.
Intrebat daca a discutat cu membrii CRP si despre relatia dintre Guvern si Administratia Prezidentiala, Tariceanu a precizat ca nu s-a rezumat, in timpul intalnirii, la a raspunde „lapidar“ intrebarilor, ci ca a si explicat anumite decizii ale Cabinetului si strategii de perspectiva.
Alte subiecte discutate in timpul intalnirii au fost raporturile dintre mass-media si mediul de afaceri, precum si strategia fiscala a Romaniei pentru urmatorii ani.
Prima intalnire a lui Tariceanu in calitate de prim-ministru cu membrii Clubului Roman de Presa s-a desfasurat pe parcursul a patru ore, presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu, apreciind ca aceasta a fost cea mai lunga intalnire a Clubului cu un om politic roman. Premierul Tariceanu a anuntat si ca Secretariatul General al Guvernului va evalua in termen de doua luni, prin intermediul unei societati specializate, valoarea spatiilor din incinta Casei Presei Libere si le va prezenta institutiilor media si editurilor de carte o oferta de vanzare a acestora.
La discutia avuta cu ziaristii, un alt subiect a fost legat de solicitarea CRP privind cumpararea spatiilor din Casa Presei Libere de catre institutiile mass-media si editurile de carte care le ocupa in prezent.
„Avem toata disponibilitatea pentru a gasi o rezolvare cat mai rapida, pe baza unei evaluari a cladirii“, a spus Tariceanu.
Contractul de vanzare va cuprinde si o clauza prin care cumparatorii se vor angaja sa nu vanda pentru o anumita perioada spatiile preluate, astfel incat operatiunea sa nu fie interpretata drept o tranzactie speculativa.