Cautare

5532 de rezultate pentru "roman" (3.84 secunde)
Nicolae Corneanu, Radu Filipescu, Monica Lovinescu, Sorin Iliesiu, Gail Kligman, Nicolae Manolescu, Horia-Roman Patapievici, Marius Oprea, Dragos Petrescu, Andrei Pippidi, Romulus Rusan, Stelian Tanase, Constantin-Ticu Dumitrescu, Cristian Vasile si Alexandru Zub.
Invizibil in sondaje Dupa cum cotidianul nostru a aratat deja, Ion Stefan a precizat la ultima conferinta de presa pe care a sustinut-o ca Partidul Conservator este format intr-o foarte mare masura din hoti si tilhari, iar despre consilierul local Picu Apostol Roman a spus ca este cel mai slab manager din intreaga istorie a Galatiului.
Palatul Cantacuzino si Ateneul Roman din Bucuresti, Cetatea Histria si Calea Eroilor din Targu-Jiu au fost inscrise pe Lista Patrimoniului European, in cadrul unei reuniuni a ministrilor Culturii din statele Uniunii Europene, organizata la Berlin.
Corneliu Vadim Tudor, presedintele PRM, a solicitat ca la Institutul Cultural Roman (ICR) sa fie facut un control financiar. El a invocat faptul ca un "prieten de casa" al presedintelui ICR, Horia Roman Patapievici (foto), ar beneficia "de turnee si expozitii foarte costisitoare" la Paris, Londra si New York.
Lucrurile sunt cat se poate de serioase, iar statul roman ar putea sa obtina in acest fel serviciile unor profesionisti in domeniul financiar si al dreptului international, pentru ca, pana la urma, diferendul legat de Insula Serpilor este unul strict economic.
Dupa ce saptamana trecuta s-a observat o racire a relatiilor dintre presedintele filialei judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, si vicepresedintele PC Galati, Picu Roman, seful Partidului Alternativa Ecologista din Romania, Ion Stefan, face speculatii sumbre asupra relatiei dintre cei doi conservatori.
O comisie parlamentara va analiza "modul de cheltuire a banilor publici" de catre Institutul Cultural Roman, a anuntat, luni, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei superioare a Parlamentului.
"In calitate de fost sef al statului roman, ma adresez Domniilor Voastre, si, prin aceasta, celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, pentru a solicita constituirea in regim de urgenta a unei Comisii Parlamentare care sa cerceteze veridicitatea afirmatiilor pe care le-a facut recent in public dl.
La intalnirea de la Cotroceni a fost prezent si ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, un subiect fiind, potrivit unor surse politice, declararea ambasadorului roman la Chisinau, Filip Teodorescu, persona non grata.
Din pacate, prin incalcarile drepturilor omului din Republica Moldova, dar si prin pozitia fata de Romania, se pare ca acest nou acord nu are o perspectiva imediata", a precizat seful statului roman.
Oricat de mari ar fi campaniile de presa, oricat de mari ar fi incercarile de a ne scuza rezultatul electoral, dumneavoastra reprezentati vointa poporului roman, a celor care au venit la vot.
Redactia Curentul sustine ca a primit un film realizat cu o camera ascunsa care infatiseaza un domn prezentat drept diplomat roman executand o partida de sex cu o femeie care pare sa fie rezidenta in Republica Moldova, dar despre care autorii filmarii sustin ca este angajata la Consulat.
Ministerul roman de Externe afirma intr-un comunicat ca a facut demersuri "insistente si repetate", atat la Bucuresti, cat si la Viena, prin toate mijloacele diplomatice si consulare aflate la dispozitie, pentru aplicarea mandatului european de arestare a cetateanului roman Severin Tcaciuc (foto).
Timofte a fost, din 1990, presedinte al CFSN si CPUN Roman, Neamt, iar in perioada 1990 - 2000 a fost senator PDSR.
Mie poporul roman mi-a facut aceasta onoare si trebuie sa spun ca romanii pe 6 decembrie mi-au dat unii sustinere, altii o lectie. ... Obiectivul principal este ca fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui, indiferent cum a votat.
Partidul Alianta Socialista (PAS) informeaza ca va organiza pe 3 iulie un congres extraordinar pentru a-si schimba numele in Partidul Comunist Roman (PCR), socialistii considerand ca este timpul ca in fruntea Romaniei "sa ajunga oamenii cinstiti, devotati ideilor nobile de propasire materiala si spirituala".
Argumentele sunt atat tehnice, cu privire la legislatia protectiei mediului si cum poate sa se conformeze, cat si din punct de vedere al oportunitatii ca statul roman sa-si utilizeze aceste resurse in aceasta maniera.
Presedintele roman a incercat sa poarte o discutie tete-a-tete cu cel francez, dar Sarkozy s-a eschivat intr-o maniera destul de neprotocolara.
Afirmatii ofensatoare la adresa albanezilor, atribuite in mod fals presedintelui Basescu, lansate de un hacker si preluate in presa din Albania, au determinat chemarea ambasadorului roman la Tirana pentru explicatii, MAE roman exprimandu-si nemultumirea intr-o discutie cu ambasadorul albanez.
In primul rand, dezamagirea, termenul care exprima cel mai bine sentimentele Romaniei si guvernului roman dupa inca un ‘‘nu‘‘ spus de Bruxelles aderarii la Schengen.
google-analytics.com