Traian Basescu a primit astazi noul mandat de sef al statului din mana presedintelui Curtii Constitutionale, Ioan Vida. Basescu a declarat la ceremonie ca unul dintre obiectivele sale este sa fie un presedinte mai bun decat a fost in primul mandat. Luni, judecatorii CCR au validat rezultatul alegerilor din 6 decembrie. Seful Senatului si al PSD, Mircea Geoana, a lipsit de la ceremonie.
Basescu a ajuns la sediul CCR la ora 10.00 si a fost asteptat de o serie de simpatizanti din Blocul National al Revolutionarilor.
La ceremonie au participat mai multi lideri PD-L, printre ei aflandu-se si Emil Boc, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Adriean Videanu. Alaturi de ei s-au aflat vicepresedintele PNL Puiu Hasotti, ministrul interimar al Apararii, Mihai Stanisoara, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, presedintele-executiv al UDMR, Kelemen Hunor.
Presedintele Senatului si contracandidatul lui Basescu din finala de pe 6 decembrie, pesedistul Mircea Geoana, a lipsit de la ceremonie.
Ioan Vida, presedintele Curtii Constitutionale: CCR a hotarat validarea lui Traian Basescu in functia de presedinte al Romaniei.
Basescu: "Este un moment unic in viata unui sef de stat momentul in care este reales. Mie poporul roman mi-a facut aceasta onoare si trebuie sa spun ca romanii pe 6 decembrie mi-au dat unii sustinere, altii o lectie. Indiferent de pozitia lor, voi fi presedintele tuturor, si al romanilor din strainatate.
Obiectivul principal este ca fiecare roman sa simta ca presedintele este si al lui, indiferent cum a votat. Acesta este crezul meu pentru urmatorii cinci ani.
Pentru mine nu este obiectiv mai important decat modernizarea statului roman. Avem un stat care apasa pe umerii romanilor. Trebuie sa simplificam statul. Este un alt obiectiv al celui de-al doilea mandat: acela de a fi mai bun decat in primul mandat. Obiectivul meu este modernizarea statului roman. Nu pot sa inchei micul meu discurs fata a multumi tuturor romanilor, BEC-ului care a depus o munca fantastica pentru alegeri corecte si CCR".
Basescu redevine oficial presedinte al Romaniei, dupa depunerea juramantului in Parlament. Sedinta comuna este programata pentru luni, 21 decembrie, ora 15.00.