Consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica, si-a prezentat demisia in aceasta dimineata. La originea acestei demisii s-ar afla o inregistrare in care consulul este surprins in scene intime cu o presupusa angajata a Consulatului Romaniei la Chisinau.
Totul a pornit de la o inregistrare video, trimisa cotidianului Curentul de la Bucuresti, in care apare consulul Romaniei la Chisinau, Ion Nuica, intretinand relatii sexuale cu o tanara.
Ministerul de Externe de la Bucuresti a confirmat demisia consulului si a precizat ca acesta isi anuntase intentia inca de vineri, iar astazi doar a semnat actul oficial. Ministerul de Externe nu a comentat, insa, motivele acestei demisii si a informat ca filmul aparut este irelevant, din moment ce consulul era deja demisionar.
Redactia Curentul sustine ca a primit un film realizat cu o camera ascunsa care infatiseaza un domn prezentat drept diplomat roman executand o partida de sex cu o femeie care pare sa fie rezidenta in Republica Moldova, dar despre care autorii filmarii sustin ca este angajata la Consulat. Cei doi protagonisti discuta si despre unele treburi de serviciu, insa nu chestiuni ce ar interesa siguranta nationala, precizeaza Curentul.
Cotidianul comenteaza ca montajul filmului - realizat in stilul documentarelor Mosfilm - introduce un generic cu accente politice tipice propagandei regimului comunist de la Chisinau.
Noul scandal intervine in plin inghet diplomatic intre Chisinau si Bucuresti, in conditiile in care Romania nu are ambasador in capitala moldoveana, dupa ce autoritatile de aici au refuzat sa-si dea agrementul pentru persoana propusa de MAE roman. Fostul ambasador roman la Chisinau Filip Teodorescu a fost expulzat in aprilie, impreuna cu un alt diplomat roman, dupa ce puterea din Republica Moldova a acuzat Romania de implicare in violentele postelectorale din 7 aprilie.