Dupa ce saptamana trecuta s-a observat o racire a relatiilor dintre presedintele filialei judetene a Partidului Conservator, Eugen Durbaca, si vicepresedintele PC Galati, Picu Roman, seful Partidului Alternativa Ecologista din Romania, Ion Stefan, face speculatii sumbre asupra relatiei dintre cei doi conservatori.

"E foarte clar ca Picu Apostol Roman va pleca din Partidul Conservator impreuna cu o anumita tabara. Pe mine, sincer, nu m-a interesat spargerea PC pentru ca, daca ma interesa, puteam s-o fac si inca pot sa fac acest lucru, sa umblu la spargerea PC, dar nu ma intereseaza. Din punctul meu de vedere, este foarte clar ca vor lua maxim doi consilieri locali si maxim doi consilieri judeteni, ceea ce inseamna ca vor fi un partid din categoria A'si altiiA'. Din punctul meu de vedere, cred ca Picu Roman va fi independent pentru ca nu are solutii la ora actuala, dar este foarte greu sa reusesti sa strangi voturi pentru macar un consilier local. La ora actuala, la PC, Durbaca ii intreaba: esti cu Picu sau esti cu mine? Si estimez ca, undeva in maxim doua saptamani, se va intampla aceasta spargere", a spus Ion Stefan.

La randul lor, atat Picu Apostol Roman, cat si Eugen Durbaca neaga ca ar exista probleme intre ei, desi actiunile din ultima perioada arata ca lucrurile nu stau tocmai bine.