Partidul Alianta Socialista (PAS) informeaza ca va organiza pe 3 iulie un congres extraordinar pentru a-si schimba numele in Partidul Comunist Roman (PCR), socialistii considerand ca este timpul ca in fruntea Romaniei "sa ajunga oamenii cinstiti, devotati ideilor nobile de propasire materiala si spirituala".
"La solicitarea a zeci de mii de oameni, membri si simpatizanti ai Partidului Alianta Socialista, se convoaca un Congres extraordinar avand ca ordine de zi revenirea pe scena politica a PCR intr-o haina, evident, noua. PCR isi aduna energiile si iese la lupta hotarata pentru a pune capat jafului salbatic la care este supusa tara noastra, pentru a stopa degringolada societatii, haosul economic si financiar care urmaresc destramarea Statului National si instrainarea bogatiilor tarii. (...) Genocidul indreptat impotriva poporului roman trebuie oprit! Este timpul ca la conducerea tarii sa ajunga oamenii cinstiti, devotati ideilor nobile de propasire materiala si spirituala a natiunii noastre", se arata intr-un comunicat al PAS.
Cat priveste ratiunile reinfiintarii PCR, Partidul Alianta Socialista arata ca, din 1989 incoace, actualele partide au fost incapabile sa asigure un trai decent pentru cetateni si sa le respecte drepturile, trasformand Romania intr-un "lagar". "De 21 de ani drepturile elementare ale oamenilor sunt sistematic incalcate, toate regimurile post-decembriste dovedindu-se nedemocratice, incapabile sa asigure un nivel de trai acceptabil pentru imensa majoritate a societatii. Politicile restaurationiste au aruncat Romania cu doua secole in urma din toate punctele de vedere: economia distrusa, finantele risipite, scoala dezorganizata, sistemul sanitar, practic, desfiintat, viata oamenilor devenind o existenta de cosmar. Romania a devenit, sub guvernarile post-decembriste, un imens lagar de concentrare", se afirma in comunicatul citat.
La final, cei de la PAS avertizeaza ca toti cei care vor continua sa atace comunismul vor avea de acum inainte "un raspuns ferm". "Partidul Comunist Roman al anului 2010 intelege sa aiba o noua doctrina, in concordanta cu cerintele situatiei economice si politice din tara si din lume. Partidul nostru va fi partidul tuturor cetatenilor romani care inteleg sa fie buni patrioti, cinstiti, luptatori pentru adevar, dreptate si demnitate. Partidul Comunist Roman intelege sa analizeze critic toate perioadele sociale din istoria Romaniei, din dorinta de a apara si promova tot ceea ce a fost bun pentru tara si popor. Din acest moment, orice atac la adresa comunistilor va avea un raspuns ferm din partea noastra. Anticomunistii nu se vor mai lupta cu himerele, ci vor avea o riposta cuvenita fata de orice manifestare neargumentata", conchide comunicatul PAS.
Partidul Alianta Socialista (PAS) a fost fondat in 2003 de partea stanga a Partidului Socialist al Muncii (PSM). Presedintele partidului este Constantin Rotaru (n. 23 iulie 1955, satul Launele de Jos, comuna Danicei, judetul Valcea), de profesie economist El a indeplinit functia de deputat de judetul Valcea in legislatura 1992-1996, ales pe listele PSM.