Cautare

825 de rezultate pentru "moneda pictata" (3.94 secunde)
Romanii care primesc salarii in moneda nationala au in sfarsit un motiv de bucurie: ... Decizia luata de BNR de a intari moneda nationala va face ca "tot mai multi romani sa se intoarca spre leu", a apreciat Craciun.
si moneda europeana a urmat un curs descendent si se mentine de mai bine de o saptamina sub cotatia de 40.000 de lei. ... Moneda europeana a continuat si ea sa se deprecieze, pierzind 137 de unitati.
Cursul de schimb anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) arata ca moneda europeana a mai pierdut 130 de unitati in raport cu leul, ajungand astfel la 38.364 de lei.
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, incepand cu 13 decembrie 2004, o moneda din aur cu valoarea nominala de 100 de lei, emisiunea “Istoria aurului-engolpion cantacuzin“, potrivit unui comunicat al institutiei.
Pe de alta parte, inflatia este tinuta Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, incepand cu 13 decembrie 2004, o moneda din aur cu valoarea nominala de 100 de lei, emisiunea “Istoria aurului-engolpion cantacuzin“, potrivit unui comunicat al institutiei.
Pe de alta parte, guvernatorul BNR respinge analizele care vorbesc despre aprecierea prea puternica a leului fata de moneda europeana din aceste zile, intrucat se face o comparatie doar cu sfarsitul anului trecut.
Astfel, multi si-au ridicat problema “daca este necesar sa mai facem acest efort, in conditiile in care tot vom trece la moneda euro, daca nu este dificil si, in acelasi timp, costisitor“.
Moneda de cinci bani este din otel placat cu cupru, cant zimtat si culoarea rosie. ... Cea mai mare moneda va fi de 50 de bani si va fi realizata din alama, avind o culoare galben deschis.
Potrivit analistilor financiari de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu, moneda europeana euro ar putea varia in iunie intre 3,55 si 3,6 lei noi. ... Si pe pietele internationale, moneda unica europeana este cotata in scadere fata de dolar.
Moneda euro s-a devalorizat ieri cu mai mult de un procent fata de dolar, pana la cel mai scazut nivel din ultimele sapte luni, ca urmare a speculatiilor privind reformele care trebuie realizate in Europa in urma respingerii tratatului constitutional de catre Franta, transmite Reuters.
In ultima saptamana, euro a pierdut teren in raport cu moneda americana, coborand de la aproape 1,27 dolari la 1,225 dolari, cel mai scazut nivel din ultimele sapte luni si jumatate. Moneda europeana s-a depreciat cu aproximativ 3% pe parcursul a cinci sedinte de tranzactionare.
Totusi, in cazul creditelor de 15-20 de ani (cele imobiliare, de pilda) este de preferat moneda europeana dat fiind faptul ca intre timp Romania va trece la euro.
Dupa 1 iulie, toate platile prin Ordine de Plata in lei vor fi inregistrate si ordonate numai in lei noi (RON), iar platile si incasarile in numerar prin casieriile bancii, in perioada 1 iulie 31 decembrie 2005, vor fi facute atit in moneda veche, cit si in moneda noua su vor fi inregistrate in conturi numai in lei noi (RON), precizeaza banca.
Exprimat in moneda nationala insa, creditul in valuta a avut o dinamica mai temperata, de 45,2%, din cauza aprecierii monedei nationale in raport cu cele doua devize utilizate pentru finantare de bancile romanesti, respectiv euro si dolarul.
Intrebat care ar fi, in opinia sa, cea mai avantajoasa moneda de accesare a creditelor, presedintele ARB a spus "daca e vorba de termen relativ scurt, probabil ca e bine sa se angajeze in valuta, daca se merge pe termene mai lungi, este bine sa se angajeze in lei, moneda in care sint si veniturile ".
Ieri, atat dolarul american, cat si moneda unica europeana au mai pierdut fiecare cate 0,0202 lei noi (202 lei vechi).
Unii jucatori de pe piata estimeaza ca finantarea de la banci in moneda nationala nu va lua amploare in urmatorii doi ani, afirmand ca euro are inca o cota mare de popularitate in randul romanilor si ca este, deocamdata, o moneda mai avantajoasa decat leul.
De altfel, acestia remarca faptul ca moneda europeana si dolarul isi continua trendul descendent fata de leu.
Creditul in lei, foarte scump Mai mult decat atat, potrivit lui Cristian Ionescu, directorul general al Coface Intercredit Romania, din studiu mai reiese si ca in Romania creditul in moneda nationala „este de departe cel mai scump din regiune“.
Cei care sint platiti in moneda nationala vor fi considerati persoane cu grad ridicat de risc si vor fi refuzati de banci. ... Analistul Daniel Daianu a declarat ca, dupa parerea lui, moneda unica europeana va evolua intre niste limite destul de stricte.
google-analytics.com