Cautare

825 de rezultate pentru "moneda pictata" (5.37 secunde)
Romania ar putea adopta moneda europeana in 2015, arata un sondaj efectuat de Reuters pe un esantion de 29 de analisti si strategi, care confirma estimarile din ianuarie.
Dupa un inceput mai greu, moneda comuna europeana a prins puteri si, in ultimul timp, a lasat cu mult in urma dolarul american, ceea ce are, insa, si urmari mai putin placute.In urma zece ani, membrii de atunci ai Uniunii Europene au stabilit oficial primele 11 state care urmau sa renunte la propriile monede in favoarea celei europene.
Moneda nationala slabita sustine economia romaneasca si procesul de ajustare a deficitului puternic de cont curent, care ar putea intra intr-o faza de stagnare in acest an, potrivit unei analize Erste Bank.
Un raport al Fondului Monetar International, dat publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute, releva faptul ca actuala criza financiara mondiala a afectat puternic economia si moneda nationala ale Romaniei.
Moneda nationala a atins astazi maximul acestui an in raport cu euro.Cursul oficial anuntat de Banca Nationala plaseaza moneda unica la 3,5434 de lei/euro, cu cinci bani sub nivelul de ieri.
"In total 5 milioane de persoane cu obligatii curente si aflate in istoric care detin aproximativ 10,5 milioane de conturi, dintre care cu restante curente sunt aproape 400.000, mai precis 386.000," a precizat Serban Epure, director general Biroul de Credit.In ce priveste moneda de creditare, romanii prefera euro, dar si valute exotice ca franc elvetian sau yen japonez.
Moneda nationala s-a apreciat astfel cu 0,74%, dupa ce marti un euro era cotat la 3,5023 lei.
Moneda nationala s-a mentinut pe durata ultimelor tranzactii ale saptamanii in jurul valorii de 3,5350 lei/euro, dupa o sedinta in care s-a apreciat in fata monedei europene, in ton cu evolutia monedelor din regiune.
Insa, la inceputul acestei saptamani, moneda nationala a scazut brusc, sub influenta factorilor externi, si cursul calculat de BNR a urcat la un maxim de 3,9410.
Cele mai mari datorii s-au înregistrat la împrumuturile în lei. Majorarea ratei dobânzii de politica monetara la nivelul de 10,25% pe an (de la 10%) începând cu 1 august 2008, deprecierea leului în raport cu moneda europeana, precum si scumpirile aplicate în aceasta vara au influentat considerabil comportamentul financiar al doljenilor.
Agentia de evaluare financiara Fitch Rating considera ca Romania nu va adopta moneda unica europeana pana in anul 2015, intrucat are nevoie de timp pentru obtine convergenta reala si nominala, in timp ce autoritatile romane si-au stabilit ca obiectiv sa intre in zona euro la orizontul anului 2014.
Romania are un deficit de cont curent de 14%, o moneda tranzactionata liber si este mai putin dependenta de exporturi catre zona euro, fata de Bulgaria, dar poate avea o aterizare mai dura, arata The Economist.
Banca Comerciala Romana (BCR) renunta la unele comisioane percepute la operatiunile fara numerar efectuate prin conturile curente si le majoreaza pe cele la operatiunile cu numerar la nivelul fix de 10 lei sau 10 euro, in functie de moneda care vizeaza serviciul respectiv.
Moneda nationala s-a depreciat pana la jumatatea sedintei de deschidere din 2009, iar prima referinta publicata de Banca Nationala a Romaniei (BNR) in acest an depaseste pragul de 4 lei pentru un euro, atingand un nou maxim al ultimilor patru ani, de 4,0296 lei/euro.
Potrivit datelor BNR, mai mult de jumatate dintre creditele acordate sunt in moneda europeana, iar aceasta a atins vineri nivelul istoric de 4,21 lei.
Moneda nationala a atins marti un nou minim istoric in fata monedei europene la cursul de referinta al BNR, dupa ce a pierdut aproape 3 bani (0,7%) fata de tedinta precedenta, pana la 4,2985 lei/euro, pe o piata cu cerere ridicata de valuta si fluctuatii puternice.
Potrivit cursului de referinta publicat ieri de BNR, moneda americana a câstigat aproape 2 bani (0,55%) fata de nivelul zilei precedente. Pe pietele internationale, moneda americana a fluctuat fara o directie clara.
Leul a fluctuat ieri in intervalul 4,2690 si 4,2870 unitati/euro, pentru ca, pe finalul sedintei, moneda nationala sa se situeze pe o tendinta de apreciere. ... Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat aproape constant de la 1,2663 la 1,2483.
Romanii care au credite la banca in franci elvetieni vor avea de platit o rata mai mica dupa ce Banca Nationala a Elvetiei a depreciat aceasta moneda de teama recesiunii.
In caz contrar, trecerea la moneda europeana ne-ar face mai mult rau, pentru ca nu suntem pregatiti, a lasat sa se inteleaga seful BNR.
google-analytics.com