Cautare

870 de rezultate pentru "invatamant" (3.94 secunde)
Intr-o prima etapa, obiectivul principal al comisiei este aducerea informatiilor despre ce inseamna Uniunea Europeana mai aproape de constanteni, incercandu-se acoperirea unei arii cat mai largi, de la proiecte din invatamant pana la cele referitoare la agricultura sau mediu.
Primul miting din Constanta care a reunit toate sindicatele constantene, printre care Federatia Nationala a Sindicatelor Portuare Constanta, CNSLR Fratia, Sindicatul Petrochimist Midia, Sindicatul Liber "Petrol” Oil Terminal, Sindicatul Liber din Invatamant , Blocul National Sindical si Cartel ALFA, a avut o tenta evidenta de manifestatie contra actualului Guvern al Romaniei si in special impotriva premierului Calin Popescu Tariceanu.
Urmeaza scoli de elita, iar cei care doresc sa ajunga la varful statului trec, aproape toti, prin examenele Scolii Nationale de Administratie(ENA), una dintre cele mai puternice institutii de invatamant din Franta.
Referitor la masurile luate cu privire la angajatii Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), daca "restructurarea si reorganizarea" ar fi constituit o necesitate stringenta, inca din anul 2009 s-ar fi inceput cu niste masuri de preventie, in sensul ca daca s-ar fi dorit diminuarea efectivelor de ordine publica, se elabora o Conceptie clara prin care decidentii ar fi sistat formarea initiala in institutiile proprii de invatamant, pentru o perioada bine determinata, precum si incadrarile directe in sistem, ar fi fost elaborata o dinamica de personal pe termen scurt, mediu si lung adecvata situatiei.
Daca ar fi avut o minima ratiune de stat si iubire de tara, ar fi putut adopta orice lege ar fi dorit, inclusiv o noua Con¬sti¬tutie, o reorganizare administrativ-teritoriala a tarii, noi legi pentru invatamant, sanatate, Codurile si Codurile de procedura toate.
Legea minoritatilor, promovata de UDMR, a starnit divergente in randul coalitiei de guvernamant. Potrivit liderului Uniunii, Markó Béla (foto), problemele sunt legate de dreptul decizional al minoritatilor in invatamant sau cultura.
Presedintele Comisiei de invatamant, stiinta, tineret si sport, fostul ministru al educatiei Ecaterina Andronescu a raspuns intrebarilor legate de reparatia scolilor din judet si celor pe tema transportului elevilor.
Ghoerghiof a mai precizat ca presedintele Comisiei de invatamant, Anghel Stanciu, va fi inlocuit prin votul membrilor comisiei, conform Regulamentului Camerei.
Ca urmare a actualei majorari, profesorii cu putina experienta vor avea un salariu de 619 lei noi, iar cei cu peste 40 de ani vechime in invatamant vor castiga 1400 de lei.
La acest capitol, pentru a-i determina pe directorii unitatilor scolare din Mangalia sa ia masuri pentru amenajarea propiilor spatii verzi, Primaria a alocat, in cadrul noului buget pentru anul in curs, sume consistente pentru achizitionarea unor "cositoare” automate, pentru fiecare institutie de invatamant.
Un alt articol din proiect prevede ca organizatiile si asociatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale au dreptul de a infiinta, organiza si de a asigura functionarea unitatilor si institutiilor de invatamant particulare in limba materna, unitati si institutii care, in conditiile legii, pot beneficia de subventii din bugetul de stat sau bugetele locale.
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, si seful departamentului PSD pentru invatamant, Ecaterina Andronescu, considera ca schimbarea liderilor celor doua Camere legislative nu este constitutionala.
Primul-ministru a afirmat ieri ca face evaluarea ministrilor in functie de prioritatile strategice ale Guvernului, respectiv modernizarea infrastructurii, invatamant performant, dezvoltarea rurala, sanatatea si integrarea in UE.
Pe de alta parte, acesti bani, potrivit secretarului de stat, vor fi folositi pentru imbunatatirea sistemului din sanatate si invatamant, dar si pentru cercetare, domenii care au nevoie de niste oameni competenti care sa poata pune in aplicare proiecte.
In alta ordine de idei, potrivit declaratiilor lui Constantin Fratila, la situatia din invatamant poate fi descrisa drept o „criza grava a scolii romanesti“, iar „raspunsul dat acestei crize profunde de catre actuala majoritate parlamentara de dreapta adunata in jurul lui Traian Basescu este retragerea completa a statului din educatie.
In privinta urmatoarei motiuni simple, Zgonea a lasat sa se inteleaga ca tema acesteia ar putea fi legata fie de sanatate sau de invatamant.
Un alt subiect abordat de Cristian Diaconescu a fost cel institutiilor de invatamant unde, din punctul de vedere al PSD, are loc un proces epurare politica, pe functiile de directori ai scolilor ramanand doar persoanele convinse sa se inscrie in PNL sau PD.
El a mai spus ca nu i se poate cere ca „in opt luni sa fie depasita saracia de opt decenii din invatamant, cu un buget stabilit de un alt Guvern“.
Presedintele UDMR, Markó Béla, a anuntat ieri ca in sedinta comuna de trei ore de astazi a celor doua guverne ale Romaniei si Ungariei se vor lua decizii si se vor stabili masuri in probleme de infrastructura, de protectia mediului, de invatamant si de cultura.
Astfel, comisiile parlamentare reunite pentru Invatamant au decis ieri suspendarea lucrarilor de avizare a bugetului educatiei pe 2006, din cauza absentei ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu.
google-analytics.com