Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Corneliu Ciontu, a declarat ieri ca isi propune ca, pana la sfarsitul lunii, sa depuna la Tribunal documentele pentru inscrierea Partidului Popular (PP). El a precizat ca, de ieri, s-a demarat campania pentru strangerea de semnaturi pentru inscrierea noului partid. Ciontu a anuntat ca in Grupul Parlamentar Independent sunt inscrisi 14 deputati, ca urmeaza sa i se alature inca patru martea viitoare si ca are sprijinul presedintilor de filiale din Arad, Iasi, Vrancea, Botosani si Olt, al presedintilor interimari ai filialelor Bucuresti si Mures, precum si al reprezentantilor filialelor din Prahova, Constanta, Gorj, Dolj si Ilfov. Fostul presedinte al PPRM a declarat ca partidul sau va ramane un partid de centru si ca “prioritatea este inscrierea PP si obtinerea deciziei definitive in instanta“. Directiile de baza ale programului politic al PP sunt cele sociale, nationale si crestine.

Vot secret in Camera

Grupul popular independent din Camera Deputatilor a solicitat tot ieri, in sedinta Biroului Permanent, acordarea drepturile ce i se cuvin in aceasta calitate. “Am solicitat Biroului Permanent sa ia act ca grupul s-a infiintat la 6 iunie, si el exista conform prevederilor legale“, a declarat Anghel Stanciu.
El a precizat ca, dupa pronuntarea Comisiei de Regulament, se va reveni cu aceasta cerere in cadrul plenului. “O astfel de dezbatere este una politica si necesita o decizie politica. Dorim partajul cu noul grup PRM asupra a tot ce revine unui grup, de la minutele care revin per deputat la luat cuvantul in plen pana la partea care ni se cuvine de a participa, ca grup independent, prin reprezentant, in sedintele Biroului Permanent, in comisii si la tot ce deriva din drepturile unui grup care face parte din structura Camerei. Noi ne-am cerut drepturile, am primit deja partea logistica, dorim insa si celelalte drepturi de grup prin care se asociaza drepturile fiecarui deputat in parte“, a declarat Anghel Stanciu.
Secretarul Biroului Permanent al Camerei, Titu Ghoerghiof, a anuntat ieri ca s-a hotarat ca, in sedinta din 21 iunie a plenului, sa se voteze revocarea lui Corneliu Ciontu din functia de vicepresedinte al Camerei prin vot secret, cu bile. Eventuala pierdere a acestei functii de catre Ciontu este urmarea cererii adresate de PRM Biroului Permanent, motivul principal al solicitarii fiind retragerea sprijinului politic acordat acestuia de partidul lui C.V. Tudor.
Ghoerghiof a mai precizat ca presedintele Comisiei de invatamant, Anghel Stanciu, va fi inlocuit prin votul membrilor comisiei, conform Regulamentului Camerei.