Cautare

900 de rezultate pentru "energia" (5.95 secunde)
Inflatia in Romania ar fi fost mai mare, daca nu exista schema de plafonare a pretului la energie, pentru ca sursa inflatiei este energia.
Interesul Romaniei este sa ne integram cu fruntea sus de la 1 ianuarie 2007 in UE si de aceea energia principala este indreptata in acest sens.
Interesul Romaniei este sa ne integram cu fruntea sus de la 1 ianuarie 2007 in UE si de aceea energia principala este indreptata in acest sens.
Codrut Seres, candidatul propus pentru functia de ministru al Economiei si Comertului, a declarat, in fata comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, ca nu intentioneaza sa redeschida capitolele de negociere cu Uniunea Europeana privind energia si concurenta.
Este vorba despre 60 de miliarde de lei, din care jumatate provin din diminuarea subventiilor la energia termica, iar cealalta jumatate din micsorarea veniturilor datorita reducerii cotei de impozitare.
energia, Dunarea si am ales sa ma implic in rezolvarea situatiilor critice ale copiilor care au cel putin un parinte plecat in strainatate si care au nevoie de sprijin", a mai afirmat Elena Basescu.
Vicepremierul Dan Nica sustine ca pretul energiei termice nu risca sa creasca in aceasta iarna, dar precizeaza ca "riscul major" il reprezentau datoriile istorice ale centralelor.
Un partid se sustine in spatiul public nu prin cei care au castigat alegerile, pentru ca, de regula, acestia sunt oameni de actiune, ci se sutine prin ceea ce intelectualii aduc - prin programe de mobilizare, prin energia ideilor, prin noutati.
La finalul convorbirilor cu presedintele Vladimir Voronin, Basescu declara ca Romania va fi cel mai puternic avocat al Republicii Moldova pentru integrarea in UE si ca nu va permite niciodata ca aceasta tara sa fie santajata pentru energia electrica.
Sa stie si sa doreasca sa-si consacre energia si inteligenta bunului public si slujirii celor multi. Si aceasta nu doar declarativ, in vorbe, ci prin fapte, prin exemplul propriu de tinuta civica si de comportament.
Trebuie sa reducem emisiile de carbon cu 20%, ceea ce inseamna investitii majore in reducerea emisiilor din zona industriala, trebuie sa avem 24% din energia care ajunge la consumatorii finali produsa din surse regenerabile, ceea ce inseamna sisteme eoliene, hidrocentrale, trebuie sa reducem saracia cu 25% si 30% din tinerii pana in 30 de ani trebuie sa aiba..., sa fie absolventi de studii superioare.
stiti ca 50 la suta din energia importata de UE trece prin bazinul Marii Negre? Sunt in joc chiar interesele UE.
Libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a serviciilor, agricultura, concurenta, transporturile, impozitarea, energia si mediul, justitia si afacerile interne sint doar citeva capitole referitoare la domenii de activitate pentru care s-a negociat, acordindu-se perioade de tranzitie.
fara acele masuri, romanii nu ar fi trecut rapid peste criza economica grea in care se afla • Masurile au permis ca in 2011 romania sa aiba o crestere economica de 2,2% • In mod constient, si eu si guvernul ne-am asumat costul politic, stiam ca orice masura la jumatate, nu ne ducea decat la o intarziere a redresarii tarii • Va ramane dvs, celor care azi aveti increderea poporului, sa faceti acesti ultimi pasi pentru ca pe cele trei directii Romania sa reuseasca sa se integreze • Am convingerea ca si declaratiile au rostul lor • Vreau sa va spun un lucru care nu e debun augur, si plec de la o realitate • Am mai avut partide mici care prin declaratiile liderilor pareau a fi anti-occidentale, NATO, UE • Cand astfel de declaratii vin de la nivelul liderilor unor partide mari, ele slabesc energia si vointa poporului de a se vedea integrat in UE • Apelul meu la dvs, liderii acestei tari, este la responsabilitate in declaratii pentru ca nu aveti in spate un partid de 3%.
Energia este o sursa autentica de avantaj competitiv pentru Romania. Suntem pe locul 3 in topul independentei energetice la nivelul Uniunii Europene.
In plus, CNE-PROD se obliga sa puna gratuit la dispozitia firmei prestatoare din Bucuresti energia electrica necesara functionarii instalatiilor din puturi (pompe submersibile), statiei de clorinare si iluminatului exterior.
Pretul gigacaloriei produse de centralele termice se va majora, in aceasta luna, cu 2,4%. Cresterea era inevitabila in opinia directorului Regiei de Termoficare Craiova, Tatian Tudorache, deoarece si pretul la gaze a inregistrat o crestere.
Electricitatea livrata populatiei si companiilor cu un consum mic se va scumpi de la 1 aprilie cu maximum 4%, in principal din cauza productiei reduse de energie din surse hidro, a declarat presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare din Energie, Nicolae Opris.
Dupa ce saptamana trecuta circulau zvonuri dar si declaratii oficiale despre o apropiata scumpire a energiei, reprezentantii Autoritatatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), au declarat vineri ca acest lucru nu se va mai intampla.Astfel, potrivit ANRE, preturile la energia electrica si gazele naturale furnizate populatiei vor fi mentinute la 1 ianuarie 2008.
Nu poate fi anulata subventia pentru energia termica fara modificare schemei de bonus pentru producerea energiei termice in sistem centralizat;
google-analytics.com