Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (3.31 secunde)
Joaquin Almunia, comisarul pentru economie si afaceri monetare, a declarat ca EcoFin a recomandat autoritatilor de la Bucuresti sa indeplineasca angajamentele politice asumate prin acordul semnat cu CE si FMI.
Isarescu este autorul a numeroase articole si carti de economie. Este doctor in economie (Academia de Studii Economice, Bucuresti). World Records Academy este principala autoritate la nivel mondial in certificarea recordurilor.
Lumea a scapat de a doua mare criza, insa va mai dura cel putin doi ani pana cand economia mondiala se va redresa complet, a estimat ieri Paul Krugman, castigator al Premiului Nobel pentru economie, prezent la Kuala Lumpur, relateaza AFP, citata de NewsIn.
Astfel ca se ajunge la situatii absurde cum ar fi ca unii salariati ar urma sa primeasca mai putini bani decat salariul minim pe economie.
Din pozitia unui universitar pentru care educatia este cea care articuleaza bunul mers al lucrurilor, inclusiv in economie, Serres avertizeaza ca a privi criza actuala exclusiv in registrul financiar este o grava eroare.
jumatate dintre analisti spun ca perspectivele s-au imbunatatit in septembrie, insa jumatate dintre analisti nu anticipeaza ameliorari majore ale conditiilor din economie in aceasta perioada, potrivit unui studiu Erste/ZEW.
"In Europa s-a nascut conceptul de economie sociala de piata. Economie de piata cu interventia unor factori de reglementare care sa atenueze efectele negative ale pietei in plan social".
in 2009, cel mai dur an din ultima jumatate de secol, Guvernul Romaniei nu a facut absolut nimic pentru economie.
Astfel, Spania ramane singura mare economie din Uniunea Europeana, aflata inca in recesiune. Desi este a cincea economie din UE, Spania are cea mai mare rata a somajului din zona euro:
"Este nevoie de imprumuturi pe tot parcursul anului, nu doar la final" Profesorul de economie Daniel Daianu a precizat pentru Gandul ca, pentru a finanta deficitul bugetar, tara noastra are nevoie de imprumuturi pe tot parcursul anului, nu doar la final de an.
De asemenea, prestatorii de servicii care-si desfasoara activitatea in cariere vor fi instiintati si in perioada anuntata nu vor mai putea face revizii si reparatii la utilaje, ceea ce va duce la o economie de un milion de lei (zece miliarde de lei vechi).
Acum putem intelege mai bine si miza formarii noului partid "de stanga", si pe cea a schimbarii din functie a lui Geoana, la Senat, si modificarile Constitutiei, si tot ce se intampla in economie. Asadar, lucrurile stau cam asa, in economie:
Criza a incetinit sever procesul de convergenta, iar revenirea la nivelul de crestere economica dinainte de 2008 va dura mult timp, recuperarea va fi anevoioasa", comenteaza Liviu Voinea, director de cercetare la Grupul de Economie Aplicata (GEA).
'Statul ar economisi 800 de milioane de euro daca ar taia 25% din salariile angajatilor din companiile si regiile sale, care oricum in multe cazuri sunt cel putin duble fata de salariul mediu pe economie.
In schimb, ideea ca veniturile suplimentare ale celor bogati se vor reflecta in cresterea investitiilor in economie nu s-a adeverit.
Oficialul roman a precizat ca pensiile si salariile trebuie ajustate pana la un nivel care poate fi sustinut de economie. ... In ‘89, statul acela comunist, cu economie planificata, cu centralism si asa mai departe, functiona cu 800-900 de mii de bugetari, mai putin de un milion.
Europa se va indrepta spre un dezastru daca insista pe masurile de austeritate, spune laureatul Nobel pentru economie Joseph Stiglitz. ... Spania nu poate fi acuzata de lipsa disciplinei bugetare, avand in vedere ca a prezentat excedent bugetar inaintea crizei economice, a mai spus laureatul premiului Nobel pentru economie.
Se afirma ca prin intrarea in vigoare a legii unitare a salarizarii la 1 ianuarie 2011 se va realiza o economie la buget si atunci masura privind taierea cu 25% ar putea fi relaxata.
Exceptie facand reprezentantii bancilor comerciale care si-au dorit in mod expres sa nu fie citati nominal (au fost folosite estimarile bancilor din top 10 sistem bancar) si pe cei ai Bancii Centrale, au mai raspuns acestui chestionar in afara unor profesori de economie din cadrul ASE, Laurian Lungu (senior partner Macroanalitica) Andreea Vass (consilier al premierului), Cristian Orgonas (economist, proprietarul blogului Khris.ro).
Incetinirea cresterii economice din China, India si alte economii asiatice ar avea un impact negativ serios asupra economiei Europei, a declarat comisarul european pentru Economie si Politica Monetara, Olli Rehn, citat de Bloomberg.
google-analytics.com