Fostul premier Calin Popescu-Tariceanu critica, pe blogul sau, proiectul legii salarizarii unice.
"Va mai amintiti cum, in primavara lui 2009, Guvernul Basescu-Boc vorbea despre anumite valori ale coeficientilor din legea unica a salarizarii? Ei bine, intre timp valorile coeficientilor de salarizare au scazut initial cu 40% si acum cu inca 20%-25%. Astfel ca se ajunge la situatii absurde cum ar fi ca unii salariati ar urma sa primeasca mai putini bani decat salariul minim pe economie. Adica o lege promovata de Guvern, care contrazice alta lege in vigoare, ca sa nu mai spun ca acelasi Guvern a promis la inceputul lui 2009 ca vor creste salariul minim pe economie", scrie fostul lider al PNL, pe blogul sau personal.
In opinia lui Tariceanu, proiectul legii salarizarii unice propus de actualul Guvern reprezinta un proiect al "legii dezinformarii".
Traian Basescu, Emil Boc si Mircea Geoana se ghideaza dupa o singura lege: legea unica a dezinformarii. Legea este simpla. Promit oamenilor marea cu sarea. Le spun ca se poate realiza tot ce isi doresc. Cand, dupa cateva luni, se dovedeste ca nu se poate realiza ceea ce au promis este deja prea tarziu. Oamenii au ramas dupa caz: cu votul dat sau cu semnatura pe un proiect pe care nu il mai recunosc si cu care nu mai sunt de acord. Daca cineva ridica vocea este acuzat de rea-intentie sau i se explica contextul nefericit", a mai sustinut Tariceanu pe blog.