Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (6.28 secunde)
Daca o persoana are drept singur venit din activitati independente (adica nu lucreaza in alta parte cu carte de munca), atunci contributia la sanatate nu poate fi mai mare decat 5,5% aplicat la cinci salarii brute pe economie, dar nici mai mica decat procentul aplicat salariului de baza minim brut pe tara.
Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat ieri ca pensionarii militari care nu vor depune solicitari de recalculare a pensiei la centrele militare zonale vor fi dezavantajati, deoarece pensiile lor oricum se vor recalcula, dar doar in functie de salariul mediu brut pe economie.
Ministrul Apararii, Gabriel Oprea, a declarat ieri ca pensionarii militari care nu vor depune solicitari de recalculare a pensiei la centrele militare zonale vor fi dezavantajati, deoarece pensiile lor oricum se vor recalcula, dar doar in functie de salariul mediu brut pe economie.
Jurnalul National il citeaza pe profesorul american de economie Joseph Stiglitz, care afirma ca iesirea Germaniei din zona euro ar fi o solutie pentru salvarea monedei unice.
Romania a fost transformata dintr-un stat industrial intr-un stat capabil doar de consum, cu o economie concentrata pe deservirea procesului de desfacere a importurilor cumparate cu bani imprumutati. Fara revenire la o economie industriala productiva, iesirea din criza nu este posibila.
Irlanda, tara a carei economie este cu o treime mai mica decat cea a Greciei, insa, cu toate acestea, un posibil default este vazut drept un nou motiv de ingrijorare in ce priveste stabilitatea zonei euro.
Michael Spence, profesor de economie la Stern School of Business, Universitatea New York si Universitatea Stanford, sustine, intr-un articol publicat de Project Syndicate, ca ar fi nevoie de 5 pasi majori:
Romania are astazi o economie iesita din zona riscurilor de derapaj", a afirmat presedintele Traian Basescu intr-o declaratie de presa aflata in desfasurare la aceasta ora. ... Au fost absolut necesare, Romania are astazi o economie iesita din zona riscurilor de derapaj.
Exista doar o criza a unor oameni care au standarde de viata prea inalte, ceea ce este complet nesustenabil", a spus bancherul, referindu-se la interventia statului in economie, de natura sa privatizeze profiturile si sa nationalizeze riscurile.
Despre buna folosire a pragului in economie. ... Shiller, profesor de economie la Universitatea Yale. Traducerea dupa varianta franceza imi apartine.
in acest mod, programele care nu au fost inca executate din lipsa de fonduri nationale vor putea sa fie lansate si sa injecteze bani in economie. ... In acest fel se poate mari nivelul executarii si al absorbtiei fondurilor si se pot injecta bani suplimentari in economie mai rapid.
Laureati ai premiului Nobel in economie:
Ce au facut specialistii nostri in mediu si economie?
Suntem perfect constienti de faptul ca intr-o economie ideala de piata este mai bine ca marfurile sa plece la export, iar statul (implicit cetatenii) sa beneficieze de pe urma unor incasari mai mari din taxe si impozite platite de oligarhia agricola.
Chiar daca o economie puternica este cea care se retrage, pretul pe care l-ar plati ar fi urias. ... forta economica a Germaniei (de departe cea mai puternica economie din zona euro) si Banca Centrala Europeana.
cheltuieli guvernamentale sustinute, cu scopul facilitarii restructurarii, promovarea conservarii energiei, reducerea inegalitatii si reformarea sistemului financiar global de o asa maniera incat sa nu se mai creeze o acumulare de rezerve, spune Joseph Stiglitz, premiant Nobel pentru economie, potrivitSlate.
Oricum Romania nu are o economie orientata spre export, ea doar adaposteste, temporar, vezi cazul Nokia, niste capacitati de productie care produc pentru "export". ... Nu cred ca o economie poate creste cu "programe de pregatire a fortei de munca", programe care scot si mai multi tampiti pe piata muncii.
Petre Prisecaru, care activeaza in cadrul Departamentului de Integrare Europeana al Institutului pentru Economie Mondiala al Academiei Romane. ... la tv am asistat la un moment inept, in care Boc ii demonstra lui Franks ce bine a invatat el engleza, recitand banalitati din manualul de economie pentru tampiti.
Cristian Hostiuc) Pe 17 noiembrie 1998 a aparut primul numar din Ziarul Financiar, o publicatie prin care Adrian Sarbu, proprietarul ei, spera sa dea o voce business-ului din Romania care incerca sa-si faca loc intr-o economie dominata de stat, de neincrederea in viitor si in propria sansa.
Mihai Ionel Dumitrescu are 23 de ani si este masterand la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Craiova. ... Am inceput sa investesc pentru ca eram foarte interesat de ce se intampla in economie, citeam ziarele de profil si urmaream cu interes emisiunile care abordau subiecte economice.
google-analytics.com