Cautare

1312 de rezultate pentru "economie" (3.14 secunde)
Stiind ca politica de creditare este o parghie economica de interventie a guvernului in economie, considera ca trebuie eliminat rolul statului in economie?
Acest motor este cel mai mic din gama Ford, dar are si cea mai mare economie de combustibil si emisii mici de dioxid de carbon.
Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Dolj - institutia care colecteaza banii din economie pentru bugetul general consolidat al statului - anunta ca in perioada analizata au crescut si incasarile efective, nu doar sumele declarate de firme.
Seful Executivului, Victor Ponta, a declarat astazi ca devalorizarea leului din ultima perioada este mai mica decat monedele altor tari cu o economie mult mai puternica decat a Romaniei, informeaza NewsIn.
Noua decizie legislativa realizeaza intarirea disciplinei contractuale si eliminarea blocajelor financiare din economie datorita mecanismului de deducere pana la plata precum si a colectarii pana la incasare.
PNL a irosit patru ani, in perioada 2004-2008, in care putea genera schimbari de substanta in structura aparatului productiv, pretextand ca statul e prea prost pentru a face asa ceva in economie.
Doar ca noi nu avem capital, deci nici capitalisti, si, mai mult, statul trebuie sa ramburseze datorii facute aiurea, care nu au produs nimic bun pentru economie si societate. ... A ne propune aderarea la euro drept "ancora", pentru a face "reforme", este o imbecilitate sinucigasa pentru economie.
• Am platit trimestrul IV a anul trecut si trimestrul I aproape un miliarde de euro si i-am si primit de la comisie, se simte acest lucru, sunt bani care intra in economie.
Suflul nou resimtit de economie s-a concretizat prin numarul total de companii active din Romania care a trecut pentru prima data, la finalul lunii august, de 714.000 de firme, in crestere cu 2,7% fata de 2012.
Indicele increderii companiilor si consumatorilor in economie a crescut in septembrie la cota 97,4, fata de 95,6 in august, marcand cea mai buna evolutie din luna februarie, pe fondul unei evoluti pozitive la nivelul Uniunii Europene, in toate sectoarele de activitate.
• Datele din economie confirma: ... Salariul mediu net pe economie acordat in martie (1.706 lei) a fost cu 5,5% mai mare decat cel din aceeasi luna a anului trecut.
Pana in anul 2021, cand Romania va avea o economie sociala mult mai bine pusa la punct, romanii nu trebuie sa isi faca griji pentru scumpiri la facturile de energie. ... Cu siguranta, cel putin 70.000 de locuri de munca noi vor fi create de economie in urmatoarea perioada.
Cresterea PIB cu 3%, cu deficite si inflatie la minime istorice Romania a ajuns la o noua reteta pentru economie, reusind sa obtina o crestere a PIB de 3%, cu deficit de cont curent si inflatie mai mici de 1%, deficit bugetar de sub 2% din PIB si investitii mici.
Cred in continuare, ca un tehnocrat ce sunt alaturi de domnul Teodorovici, ca important este sa dam mesajul fundamental pentru economie si pe zona sociala cu 20% TVA, nu 19%, ca 20% cota generala cu 9% la alimente inseamna 16% media”, a afirmat Ponta.
Prin 2000, stiam deja suficienta macro-economie, dar aveam o problema cu pietele. ... Un alt secret al lui Moise Guran este ca nu are studii de economie.
Preluarea resurselor de petrol si gaze a fost conditionalitate in admiterea in UE, preluarea distributiilor de energie a conditionat acordarea statutului de economie de piata functionala, iar de preluarea sistemului bancar a depins accesul Romaniei pe pietele financiare.
Se vede ca s-a facut economie si nu prea este vizibil in lumina soarelui. ... Economie cu cap. Sau nu.Pe toata durata testarii nu am avut nici o problema cu el, ba chiar mi-a placut atat de mult incat ma gandeam sa il cumpar.
Vino sa iei pulsul distractiei la Balul Facultatii de Economie si Economie Agroalimentara si a Mediului, ce va avea loc marti, 6 noiembrie, incepand cu orele 20:30, la Clubul Fratelli.
- Dupa unele teorii, evoluam in forma acelerata pentru a abandona economia de razboi permanent si pentru a o transforma intr-o economie sustenabila. ... ex-profesor de economie la Yale si Universitatea Texas;
Romania nu poate ramane ancorata intr-un model care nu mai este viabil pentru romani si pentru economie. ... Eliminarea taxei din aritmetica inmatricularii masinilor ar aduce o gura de oxigen pentru foarte multi dintre romani, pentru economie, in general.
google-analytics.com