Cautare

197 de rezultate pentru "deseuri" (3.15 secunde)
Astfel, este vorba despre introducerea evidentei corespunzatoare a deseurilor pentru toate tipurile de deseuri rezultate din procesul tehnologic, solicitarea si obtinerea avizelor de mediu pentru instalatiile cu activitate sistata, solicitarea actelor de reglementare necesare realizarii investitiilor noi si dezafectarilor propuse.
Comisia Economica considera aceasta majorare necesara datorita finalizarii lucrarilor de investitie pentru realizarea proiectului "Ecologizare si extindere depozit de deseuri municipale Mangalia-Albesti", conform cerintelor impuse de OUG 152/2005.
Potrivit aceleiasi surse, au fost date patru avertismente persoanelor fizice care nu au pastrat curatenia, mai exact celor care au aruncat deseuri in locatii care nu erau amenajate in mod special.
Deseuri sau produse compensatoare secundare? De mentionat este ca, in baza autorizatiei de perfectionare, Mittal Steel a introdus in tara cantitatea de 24.691,969 tone, respectiv 25.059,202 tone sleburi de otel.
Primaria Oradea este in faza de pregatire a licitatiei pentru concesionarea a 20.000 m2 de teren, situat in Episcopia Bihor, langa actualul depozit ecologic de deseuri.
Proiectarea si evaluarea din punct de vedere al securitatii pentru autoritarea construirii depozitului de mica adancime Saligny pentru deseuri radioactive reprezinta cel de-al treilea proiect finantat.
"Aceasta investitie reprezinta ultima componenta a unui proiect de management a reziduurilor din Portul Constanta, din care mai fac parte incineratorul, noua rampa de deseuri din port, statia de levigat, nava de depoluare "Nicolae Zeicu", proiect care incheie seria investitiilor pentru atingerea standardelor romanesti si europene de mediu in Portul Constanta", a declarat seful Administratiei Portuare.
Comisarii Garzii Nationale de Mediu Constanta au efectuat, in ultima saptamana, 33 controale de specialitate, din care 7 controale planificate au fost la agenti economici din judet si 26 controale au fost neplanificate.
Taxa ar putea fi folosita la finantarea unui program pentru infiintarea unor intreprinderi specializate in regim privat care sa colecteze acest gen de deseuri.
Tinta de colectare in Romania, pentru anul 2008 este de 4 kilograme de deseuri electronice pe cap de locuitor. La nivel national, exista deja 217 centre de colectare, dintre care 182 sunt functionale.
Actul normativ stabileste ca si contraventie aducerea ilegala in tara, in scopul deversarii, aruncarii sau scufundarii in apele maritime teritoriale, in marea teritoriala sau in zona economica exclusiva a Romaniei sau al degajarii in atmosfera de deasupra acestora, de pe nave sau de pe alte instalatii plutitoare sau fixe, de pe aparate de zbor ori vehicule submersibile, de substante ori deseuri nedegradabile, toxice, radioactive, hidrocarburi sau alte substante nocive pentru sanatatea oamenilor sau pentru flora si fauna marii.
Anchetatorii spun ca aceasta a achizitionat de la SC Amsi SRL si de la SC Exploatari Portuare Drobeta SRL deseuri feroase si prestari servicii, in valoare totala de 95.655 de lei.
De asemenea, Belgradul a interzis si importurile de produse si deseuri provenite de la pasari domestice vii, pasari exotice si salbatice.
Metoda a avut si o serie de restrictii care vizau exporturile de produse din alcool, tutun, petrol, de material lemnos si de constructii, precum si de animale vii si deseuri.
Taxa pe pasunat, taxa de ierbarit, impozitul pe pajisti, taxa de tranzit printr-o localitate, taxa de cinema, taxa pentru aviatia civila, taxa pentru fondul de deseuri, taxa pentru muzee si lista poate continua.
Cea mai importanta evaziune fiscala descoperita in aceste zile de catre Garda Financiara Constanta a fost descoperita la SC Gathering Iron Corporation SRL Constanta, care a comercializat, in perioada iulie- decembrie 2007, deseuri feroase si neferoase in valoare de 10.322.023, 49 lei.
Cele mai tranzactionate bunuri sunt combustibili, balast pentru constructii, bitum, chiar si deseuri de fier, produse diverse pentru spitale, pentru CFR si alte autoritati publice.
Cele mai tranzactionate bunuri sunt combustibili, balast pentru constructii, bitum, chiar si deseuri de fier, produse diverse pentru spitale, pentru CFR si alte autoritati publice.
De asemenea, cantitatile de deseuri rezultate dupa implementarea sistemului de colectare selectiva vor fi transportate pentru eliminare in depozitele ecologice de la:
In cazul in care Directiva Europeana va deveni realitate, o parte dintre deseuri ar putea fi chiar refolosita. Este vorba despre deseurile organice, care ar putea fi transformate in compost (n.r.
google-analytics.com