Cautare

197 de rezultate pentru "deseuri" (3.24 secunde)
Consiliul Concurentei (CC) avizat schema de ajutor de stat regional privind procesarea deseurilor de sticla, a carei valoarea totala pentru perioada 2007-2011 se ridica la 16 milioane lei, suma asigurata de Administratia Fondului de Mediu, se arata intr-un comunicat al CC.
Producatorii si importatorii de electrice si electronice ar putea fi obligati sa colecteze de la populatie echivalentul a 20 la suta din cantitatea de produse vandute anual, sub sanctiunea unei amenzi platite catre Fondul de Mediu, daca Executivul va adopta un proiect normativ in acest sens.
Practic, containerele ar putea deveni o atractie pentru micii intreprinzatori care sa le goleasca de deseuri pe care sa le vanda apoi firmelor specializate.
Initativa buna, rezultate care se lasa inca asteptate Directorul general al Ecosal, Ion Ionescu, ne-a declarat ca proiectul este unul bun, dar cantitatea de deseuri colectata separat in containere este mica, deoarece galatenii nu sunt obisnuiti cu acest sistem de sortare.
OUG prevede si introducerea unei contributii de 20 de lei/tona datorata de unitatile administrativ-teritoriale incepand cu 2009, in cazul neindeplinirii obiectivului anual de diminuare cu 15% a cantitatilor de deseuri municipale si asimilabile colectate si incredintate spre eliminare finala.
In urma ultimelor trei campanii de colectare a deseurilor organizate la nivelul municipiul Galati s-au strans aproximativ 7,5 tone de deseuri, cea mai "consistenta" cantitate fiind de 4,5 tone.
"Inchiderea si ecologizarea suprafetelor afectate reprezinta un proces complex care are ca principal scop punerea in siguranta a iazurilor de decantare si a celorlalte depozite de deseuri miniere purtatoare de substante periculoase, securizarea minelor subterane, refacerea factorilor de mediu si diminuarea riscurilor de producere a unor accidente cu efecte majore pentru comunitatilor locale sau cu impact transfrontalier", potrivit reprezentantilor ministerului de resort.
In 2006 puteam vorbi despre punerea pe piata a peste 1.300.000 de tone de ambalaje, care mai apoi deveneau deseuri, in timp ce astazi vorbim despre o crestere cu cel putin 30% a acestora.
Comisarii Garzii Financiare au constatat ca societatea a comercializat deseuri metalice catre o alta firma din Constanta in valoare totala de 9.
Nu trebuie sa uitam ca 75% din resursele de care are nevoie industria nu se gasesc in pamant, ci la suprafata lui, sub forma de deseuri", a afirmat reprezentantul CPISC.
Nu trebuie sa uitam ca 75% din resursele de care are nevoie industria nu se gasesc in pamant, ci la suprafata lui, sub forma de deseuri", a afirmat reprezentantul CPISC.
Totodata, a fost completata baza de date nationala privind operatorii economici care colecteaza si trateaza deseuri, fiind aprobate trei formulare pentru transportul deseurilor periculoase catre instalatii autorizate pentru valorificarea si eliminarea deseurilor periculoase din Constanta.
Primaria trebuie sa asigure locatia (cinci hectare) si utilitatile pana la ea, precum si o cantitate minima anuala de 25.000 de tone de deseuri nesortate, care vor fi folosite pe post de combustibil.
"S-au vandut ca deseuri inox, cabluri de aluminiu, cupru, desi nu erau uzate moral", spune Parvan. "In 2003, a cumparat fabrica firma Greens Activ SRL, unde actionari erau niste arabi.
apa (2,8 milioane de euro), zgomot (130.000 de euro), sol (50.000 de euro) si deseuri (30.000 de euro).
Reclamantul, Constantin Scripcariu, sustine faptul ca acele cantitati de "deseuri" au fost aduse de angajati ai Fermei 2 Mangalia, fosta Avicola Mangalia, cu sediul in Albesti, si depozitate ilegal.
Prin aceste actiuni, primariile participante vor contribui la protectia mediului si la cresterea calitatii vietii in zona comunei Goicea si a celorlalte comune participante, prin cresterea nivelului de colectare selectiva si a cantitatii de materiale reciclabile valorificate, reducand astfel volumul de deseuri depozitate in mod necorespunzator", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Consiliului Local Goicea.
Sefii Finantelor sustin ca zona de risc mare de evaziune fiscala pentru judetul Dolj se regaseste in operatiunile de comert cu cereale sau cu materiale refolosibile (deseuri).
Munitia adusa pentru dezmembrare la Uzina Mecanica Babeni provine din Taiwan si nu a fost inca distrusa in totalitate, cele circa 600 de tone de proiectile care au apucat sa fie procesate fiind returnate ca deseuri, a declarat directorul Ion Marculescu.
Pentru ca substante extrem de periculoase ajung in apele Tarnavei Mici din niste bataluri pline cu deseuri, cu care nimeni nu mai face nimic.
google-analytics.com