Galatenii care si-au petrecut zilele libere in zonele de agrement din jurul orasului nu au lasat mizerie ca in anii precedenti. Acesta este rezultatul controalelor efectuate de comisarii Garzii de Mediu Galati. In atentia speciala a comisarilor s-au aflat Padurea Girboavele, Lunca Siretului, Lunca Joasa a Dunarii si zona Zatun.

"In perioada 28 aprilie - 1 mai comisarii Garzii de Mediu Galati au efectuat controale in zonele de agrement pentru a vedea daca administratorii acestor locuri, precum si persoanele fizice care au ales sa-si petreaca timpul liber in locatiile respective, au mentinut curatenia. Nu am gasit nereguli mari la acest capitol, principala deficienta constatata fiind faptul ca nu s-au ridicat cosurile de gunoi, care erau pline. Actiunea noastra a fost, in principal, de prevenire si de indrumare, comisarii de mediu atentionindu-i pe galateni sa pastreze curatenia", ne-a declarat comisarul sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu.

Potrivit aceleiasi surse, au fost date patru avertismente persoanelor fizice care nu au pastrat curatenia, mai exact celor care au aruncat deseuri in locatii care nu erau amenajate in mod special.