Cautare

1503 de rezultate pentru "capital" (2.93 secunde)
Dragos Dumitriu) Prin munca, tenacitate si multa inteligenta, Ion Tiriac a ajuns astazi unul dintre cei mai influenti romani, scrie jurnalista Anca Andrei, redactor sef al Capital, in excelentul sau interviu cu marele om de afaceri si de sport - publicat chiar de ziua de nume a magnatului.
Electrica Transilvania Nord, Electrica Muntenia Nord si Transelectrica vor tranzactiona pe piata bursiera cate un pachet minoritar de actiuni, incepand din vara lui 2005, a anuntat, in cadrul Forumului Pietei de Capital, Ion Popa, consilier pe probleme energetice al premierului Adrian Nastase.
De ceva vreme insa, romanii au inceput sa castige si din piata de capital, domeniu inca nou la noi si cu o legislatie cam neclara. ... distributie si produse petroliere, edituri, transport, potrivit Topului 300 realizat de revista "Capital" .
Totodata, experti ai JCR spun ca deficitul de cont curent ar putea sa se reduca in 2004, pana la nivelul de 5,3% din PIB, pe fondul transferurilor semnificative de capital de catre rezidentii care lucreaza in strainatate.
Danila mai avertizeaza si asupra riscurilor speculative de pe piata, aratand ca, in prezent, exista peste un miliard de euro capital speculativ care circula in sistem si, potrivit unor surse pe care nu le-a mentionat, in 2005, ar putea intra in Romania un capital speculativ ce ar putea depasi doua miliarde de euro.
In timp ce in statele vecine, Bulgaria, Cehia, Polonia, piata de capital este mai bogata in oferte, prin tranzactionarea titlurilor de stat, la noi discutiile pe aceasta tema dureaza de ani de zile si nici acum nu s-a ajuns la o concluzie clara.
Adica, 100 de miliarde de lei, capital minim pentru o firma de asigurari. ... De altfel, din cele 46 de societati de asigurare, conform ultimului raport CSA, la sfarsitul lui 2003 doar 11 companii aveau un capital social de peste 100 de miliarde de lei.
La rindul sau, Razvan Pasol, presedintele societatii de brokeraj Intercapital Invest, crede ca introducerea leului greu nu va afecta negativ activitatea pe piata de capital din punct de vedere operational si logistic.
Recent, austriecii de la OMV au achitat catre Ministerul Economiei si Comertului 669 de milioane de euro pentru achizitia directa a unui pachet de 33,34% din actiunile Petrom si au participat cu alte 830 de milioane de euro la majorarea de capital social.
“O serie de sectoare de activitate din Romania sunt inca atractive pentru investitii, in timp ce oportunitatile oferite de companii luate individual sunt mai rare, intrucat piata a avansat mai degraba ca un ansamblu“, a aratat, la randul sau, Matthias Siller, administrator de fonduri la Raiffeisen Capital.
Investitiile in constructii presupun un capital mai mare, dar terenurile pot fi achizitionate si cu sume relativ mici. ... Piata de capital din Romania este inca subdezvoltata fata de tarile central si est-europene admise deja in Uniunea Europeana.
Statul va lista la Bursa de Valori Bucuresti un pachet de 10% din actiunile SNP Petrom, operatiune pentru care a obtinut acordul OMV, si intentioneaza sa introduca pe piata de capital pachete semnificative de actiuni la RomTelecom, BCR si CEC, a declarat ieri ministrul de stat Adriean Videanu.
Statul va lista la Bursa de Valori Bucuresti un pachet de 10% din actiunile SNP Petrom, operatiune pentru care a obtinut acordul OMV, si intentioneaza sa introduca pe piata de capital pachete semnificative de actiuni la RomTelecom, BCR si CEC, a declarat ieri ministrul de stat Adriean Videanu.
Ministrul de stat Adrian Videanu sustine ca statul va lista la Bursa de Valori Bucuresti un pachet de 10% din actiunile SNP Petrom, operatiune pentru care a obtinut acordul OMV, si intentioneaza sa introduca pe piata de capital pachete semnificative de actiuni la Romtelecom, BCR si CEC.
Astfel, CNVM recunoaste implicit ca a gresit cand a luat aceasta hotarare care ar fi putut bloca, cel putin pe termen scurt, activitatea pietei de capital din Romania.
Statul va vinde direct companiei germane E.ON un pachet de 24,62% din capitalul social al Electrica Moldova, urmand ca participatia cumparatorului sa creasca pana la 51% in urma unei majorari de capital.
Ei apreciaza ca a€žsalteaua nu mai este de ani buni o alternativa pentru depozitele la bancia€œ, adaugand ca piata de capital este deocamdata o varianta inca necunoscuta si riscanta pentru cei cu depozite mici si chiar mijlocii.
Oamenii de afaceri sustin ca, prin mentinerea obligativitatii declararii destinatiei valutei cumparate, Banca Nationala exclude implicit posibilitatea acumularii de capital, mai ales de catre agentii economici.
Un alt obiectiv principal al agentiei nou-create va fi dezvoltarea pietei de capital si a unor instrumente financiare non-bancare. “Vom incerca astfel sa stabilim un echilibru intre cererea si oferta de pe piata de capital“, a mentionat secretarul de stat din MFP.
Acordul Basel II stabileste, ca noutate, si un nivel minim de capital, in functie de riscul operational. ... Totodata, Georgescu a mai spus ca doar 1% dintre banci sunt dispuse sa aplice de la 1 ianuarie 2007 metoda avansata de evaluare a necesarului de capital.
google-analytics.com