Cautare

10751 de rezultate pentru "15" (4.41 secunde)
In ceea ce priveste Senatul, 41,13 la suta dintre proiectele legislative au fost initiate de senatori PRM, 25,99 la suta de senatori UDMR, 10,32 la suta de membri PSD, in timp ce senatorii Puterii (PD, PNL, PC) au 15,55 la suta dintre initiative.
La Constanta ar urma sa ramana 12 parlamentari, din 15”, a mai aratat Fratila. Cat despre Polul Social, anuntat de ceva vreme, liderii Fortei Democrate inca asteapta „o actiune a lui Ion Iliescu”.
Depasirea termenului de 15 septembrie pentru schimbarea presedintilor social-democrati ai celor doua Camere ale Parlamentului nu-i lasa Puterii decat solutia contracararii oricaror tergiversari din partea Opozitiei.
In alta ordine de idei, presedintele PSD Mircea Geoana a declarat la Craiova ca, niciodata in ultimii 15 ani, o putere instalata la conducerea tarii nu s-a erodat mai repede decat actuala Coalitie. „Niciodata in ultimii 15 ani, romanii nu au fost mai dezamagiti“, a afirmat Geoana.
Pe de alta parte, liderul deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ca sedinta a fost intrerupta deoarece lipsea raportul suplimentar de la Comisia pentru Regulament vizavi de „avizul genial“ de constitutionalitate, „redactat in 15 secunde“ de catre CJ, pentru cele 900 de amendamente si 200 de articole ale Regulamentului.
Presedintele Traian Basescu a fost prezent ieri la exercitiul militar DEMEX 2005 in poligonul Cincu din judetul Brasov, la care au participat peste 3.000 de militari si aproximativ 150 de reprezentanti ai statelor membre NATO.
In cazul Ordonantei de modificare a Legii privind alegerea Camerei si Senatului, se stipula ca, in caz de alegeri anticipate, campania electorala sa fie scurtata de la 30 la 15 zile si termenele pentru depunerea candidaturilor si contestatiilor sa fie injuma-tatite.
Solutia consta in reducerea numarului de parlamentari in medie cu 15 la suta si in micsorarea drastica a cheltuielilor, care printr-o gestiune corecta ajunge la jumatate din nivelul actual“, se arata in document.
Liderul PSD Mircea Geoana a anuntat ieri ca propunerea sa de solutionare a Regulamentului Senatului in urmatoarele 15 intruniri ale plenului va fi urmata oricum de contestarea proiectului la Curtea Constitutionala.
Raportul Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG) constata - cu prilejul „Zilei internationale a dreptului de a sti“, care se sarbatoreste la 28 septembrie - ca respectarea principiului transparentei in Romania este inca marcata de opacitate institutionala reziduala si de pasivism civic.
In final, la propunerea liderului PSD, Mircea Geoana, s-a convenit prelungirea termenului aprobarii Legii statutului minoritatilor si adoptarea acestuia in 15 zile, la fel ca si proiectul de Regulament al Senatului.
Guvernul recunoaste ca nu a publicat integral in „Monitorul Oficial“ actele normative emise si promite ca va prezenta toate anexele hotararilor emise.
prima parte de raport, evolutii si tinte propuse pentru viitor, iar cea de-a doua parte a reprezentat alegerile propriu-zise, pentru ca in jurul orelor 15.00 sa fie cunoscute personalitatile proaspat alese, lucru intamplat la Restaurant „Zorile” din Constanta.
Videanu a explicat ca termenul initial de 15 septembrie, propus pentru schimbarea celor doi presedinti ai Camerelor, a fost depasit din cauza faptului ca PSD s-a folosit de orice proceduri parlamentare regulamentare sau nu pentru a bloca demersul.
„presedintele nu are nici un fel de raspundere“, iar „primul-ministru e un fel de director general“, in timp ce „Parlamentul n-a initiat nici un proiect de lege mai serios in 15 ani“.
Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, si-a exprimat ieri optiunea pentru modificarea Legii administratiei publice locale, care sa permita schimbarea sefilor consiliilor judetene, in contrapartida cu revocarea presedintilor celor doua Camere.
cele de presedinte si de vicepresedinte al consiliului judetean, precum si 15 consilieri judeteni din cei 37, depasind astfel PSD care detine 13.
Pe de alta parte, 15% dintre persoanele intervievate se declara interesate in foarte mare masura de un astfel de referendum, iar 23% - in destul de mare masura.
Alegerea lui Eugen Chebac in functia de vicepresedinte al CJ Galati a aprins spiritele politice si a dat de lucru reprezentantilor celor doua institutii, care isi trimit una alteia scrisori si solicitari.
Liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor, cu exceptia PRM, au discutat ieri, timp de mai multe ore, o formula de compromis pentru deblocarea dezbaterilor, luand in calcul aprobarea unei hotarari prin care Regulamentul Camerei sa intre in dezbatere la 15 zile de la adoptare.
google-analytics.com