Alianta D.A., prin vocea purtatorului de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, a anuntat ca s-a renuntat la ideea alegerilor anticipate, insa, in situatia in care se vor ivi cazuri deosebite, conducerea celor doua partide isi rezerva dreptul de a decide cele mai potrivite masuri.
Tema alegerilor anticipate a fost readusa in discutie chiar saptamana trecuta, cand un deputat liberal, Cornel Stirbet, a declarat ca, daca parlamentarii Coalitiei guvernamentale nu vor reusi schimbarea presedintelui Camerei Deputatilor, social-democratul Adrian Nastase, vor fi luate in calcul alegerile anticipate.

Un nou orizont de timp

Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent National, ca s-a fixat un nou orizont de timp pentru schimbarea celor doi presedinti ai Parlamentului. Potrivit afirmatiilor liderului democrat, sfarsitul lui octombrie ar fi un termen in care Coalitia s-ar putea incadra pentru realizarea acestui obiectiv politic.
Cu toate acestea, Videanu a adaugat ca, in cazul in care nu va fi posibil acest lucru, „Alianta va avea un punct de vedere public legat de aceasta problema“, dand de inteles ca acesta poate include si alegerile anticipate.
Videanu si-a exprimat convingerea ca articolele din Regulamentul Camerei Deputatilor si din cel al Senatului referitoare la revocarea presedintilor forului legislativ vor fi adoptate in cursul acestei saptamani. O data acest punct trecut, nu ar mai fi probleme majore care sa blocheze adoptarea noilor regulamente si punerea in aplicare a prevederilor acestora.
Presedintele executiv al PD a declarat ca in acest demers trebuie sa fie implicati si cei doi parteneri de Coalitie, UDMR si PC, de la care Alianta D.A. isi doreste un angajament ferm. El a adaugat ca aceste aspecte vor fi dezbatute in sedinta Consiliului de Coordonare al Coalitiei de miercuri. Videanu a explicat ca termenul initial de 15 septembrie, propus pentru schimbarea celor doi presedinti ai Camerelor, a fost depasit din cauza faptului ca PSD s-a folosit de orice proceduri parlamentare regulamentare sau nu pentru a bloca demersul.