Un nou reprezentant de frunte al traseistilor politici este presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel. Acesta a revenit ieri in Partidul Conservator condus de Dan Voiculescu, dupa ce a mai trecut prin PSD si PNL, si a inflamat spiritele in Prahova intre liberali si democrati, cochetand o vreme cu PD.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Florin Anghel, a revenit in Partidul Conservator, pe care il parasise in septembrie 2004 pentru a se inscrie in PNL.
Anuntul de revenire in PC a presedintelui Consiliului Judetean Prahova a fost facut chiar de presedintele acestui partid, Dan Voiculescu, in cadrul unei conferinte de presa extraordinare desfasurate ieri, la sediul judetean al conservatorilor. Dan Voiculescu, deputat de Prahova, a fost insotit la Ploiesti si de ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, secretarul general al partidului, Constantin Faina, precum si de trei parlamentari. Dan Voiculescu si-a exprimat satisfactia pentru intoarcerea lui Florin Anghel „ in partidul pe care l-a reconstruit si a obtinut rezultate deosebite la alegerile locale din 2004“.
Florin Anghel a afirmat ca ceea ce a regretat, dupa plecarea sa la PNL, este atmosfera de lucru din fostul PUR. Presedintele consiliului judetean a precizat ca „la Prahova exista o echipa serioasa si unita, care va deveni cea mai puternica echipa politica din judet, in scurt timp“.

Voiculescu, multumit de achizitia facuta

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a folosit prilejul venirii la Ploiesti pentru a transmite presei ca va sustine in continuare punctul de vedere pe care il are in ceea ce priveste Legea minoritatilor pentru a nu se uita de „minoritatea romanilor din Harghita si Covasna“. Voiculescu a mai subliniat ca relatiile cu partenerii din Coalitie sunt bune, chiar daca uneori exista puncte de vedere si opinii divergente.
Partidul Conservator detine in prezent, in Prahova, cele mai multe functii alese: cele de presedinte si de vicepresedinte al consiliului judetean, precum si 15 consilieri judeteni din cei 37, depasind astfel PSD care detine 13. PNL a ramas cu trei consilieri judeteni, PD cu patru, si PRM cu doi consilieri.
Presedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a afirmat ca functiile obtinute de PC in conducerea Consiliului Judetean Prahova nu implica renuntarea la functia de subprefect pe care o detine PC. In Partidul Conservator s-au mai inscris si 15 primari din grupul de demisionari din PNL, care se adauga celor trei pe care ii avea partidul dupa alegerile locale de anul trecut.

Scurt istoric

La mijlocul lui septembrie, liderii PNL si PD au convenit ca nu vor primi in randul lor eventuali demisionari din formatiunea aliata, considerand ca o astfel de atitudine ar trebui promovata de catre toti partenerii din Coalitia guvernamentala.
Florin Anghel, care a demisionat din PNL Prahova la 24 august, anunta ca se va inscrie in PD si ca va fi urmat de intreg grupul de liberali demisionari din organizatie. Anghel preciza ca decizia sa de a trece la PD se datoreaza faptului ca doreste in continuare sa faca parte dintr-un partid din Alianta D.A., deoarece aceasta a castigat alegerile in Prahova.
PNL a calificat drept inacceptabila pozitia filialei Prahova a PD privind o eventuala primire a fostilor liberali din acest judet, considerand ca in felul acesta se incalca protocolul Aliantei.