Cautare

351 de rezultate pentru "la dolce vita" (3.24 secunde)
Prezidente, Iar mi-ati stricat bruma de liniste, la care cu greu am ajuns, dupa un an de impliniri marete ale voastre si ale gastii pe care ati cocotat-o in fruntea tarii.
Producatorii din domeniul viti-vinicol sunt de parere ca pretul vinului ar putea creste in urmatoarele doua-trei luni cu pana la 15%. Cauza principala o reprezinta ploile din ultimele saptamani, care au afectat foarte multe zone cu vita-de-vie, dar si nerealizarea la timp a lucrarilor necesare in aceasta perioada.
Din aceasta cauza, dar si pentru ca anul trecut productia de vin s-a redus la jumatate, producatorii vor majora preturile la vin incepand cu martie, sunt de parere reprezentantii firmelor de profil.
"O portie de muschi de vita la unele restaurante de pe litoral are peste 1000% adaos comercial", a afirmat ieri Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, in cadrul unei conferinte de presa sustinute impreuna cu Ion Danut Juganaru, directorul general executiv si vicepresedinte al aceleiasi institutii camerale.
Producatorii agricoli, persoane fizice si juridice, organizati in exploatatii agricole, care detin sau administreaza exploatatii agricole comerciale si infiinteaza plantatii viticole, pomicole si de arbusti fructiferi, vor primi subventii de la bugetul de stat.
Din cauza ca excesul de vin nu se mai vindea si era distilat in industria alcoolului sau a biocombustibililor, ministrii Agriculturii din Uniunea Europeana vor sa reduca suprafetele cultivate cu vita-de-vie.
Potrivit spuselor lui Gavrilescu, pentru a deveni degustatori, pe langa experienta, candidatii trebuie sa aiba o memorie foarte buna (pentru a putea compara cu vinul etalon/ideal) si cunostinte vaste in domeniile pedologiei si ampelografiei (studiul soiurilor de vita-de-vie).
Prin intermediul acestei solutii tehnologice wireless va fi monitorizata si siguranta livrarilor de carne de vita si a produselor lactate.
Nici igiena nu era la loc de cinste de vreme ce din toaletele unui restaurant cu specific romanesc din valea orasului lipseau sapunul si hirtia igienica.
Executivul a aprobat, in cadrul sedintei de vineri, majorarea semnificativa a sanctiunilor aplicate producatorilor care scot la vinzare vinuri care nu sint in conformitate cu legislatia in vigoare.
Subventia acordata nu este de neglijat, fiind vorba de 250 pina la 700 de lei pentru 100 de bucati. Pe undeva vom compensa la vita-de-vie, unde ajutorul financiar se situeaza intre 200 si 300 de lei pentru 100 de bucati.
Culturile cele mai afectate de variatiile de temperatura vor fi vita-de-vie, pomii fructiferi, cerealele de toamna precum graul si rapita, fiind posibila chiar inregistrarea unor pierderi in aceste sectoare.
Conform opiniei specialistilor, plantele care au avut o dezvoltare incetinita, specifica sezonului rece, se comporta acum ca si cum ar fi primavara, fapt care ar putea conduce la distrugerea lor completa odata cu venirea unui val de frig, preconizata a se intimpla zilele urmatoare.
Conform noii reglementari fierberea si coacerea carnii separate mecanic (MDM) va fi realizata la o temperatura de minimum 72°C, timp de minimum 20 de minute.
In Romania masura ar afecta doar vinurile de masa, pentru care tara noastra a primit permisiunea de la UE sa adauge zahar. ... "Utilizarea zaharului e permisa numai pentru vinurile de masa, cu o cantitate de 62 de grame la un litru de vin.
„Am facut o situatie cu culturile afectate, pe care am trimis-o si la Prefectura. ... Culturile de vita-de-vie din judet nu sunt calamitate înca si mai rezista la seceta. Daca seceta va persista, va fi si vita-de-vie afectata“, a mentionat Florel Badele.
Totodata, acesta ne-a mai spus ca, in ciuda secetei, care va afecta culturile de vita de vie pe termen lung, recolta de anul acesta este una destul de buna. Primele estimari arata ca productia de struguri va fi mai scazuta decat cea de anul trecut cu pana la 5%.
Acesta a adaugat ca de cand a fost inchisa unitatea Protan de la Popetti Leordeni procesatorii de carne au inregistrat pierderi financiare uriate.
In timp ce renumitele "Ferme Murfatlar" si "Murfatlar Romania" au renuntat la 160 de angajati in viticultura, precizand ca au probleme financiare, de la toamna in comuna Adamclisi se pun bazele unei noi crame.
Brandul "La Mosie" isi consolideaza prezenta pe piata de distributie, cu fructe produse in ferma pomicola proprie de la Adunatii Copaceni.
google-analytics.com