Galatenii vor putea plati taxele si impozitele locale pe anul 2006 incepind cu data de 9 ianuarie, a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Potrivit aceleiasi surse achitarea darilor locale a fost devansata cu citeva zile pentru evitarea producerii aglomeratiei la ghiseele Directiei de Fiscalitate.

"Incepind cu 9 ianuarie, si nu de la 15 ianuarie, vom incepe sa incasam, ca sa nu mai fie inghesuiala. Singurul lucru care ma nemultumeste este ca nu s-a ajuns ca codul numeric personal sa fie rolul fix pe persoana, ceea ce ar fi rezolvat anumite probleme care apar la incasarea taxelor, cum ar fi de exemplu cazul in care o persoana si-a vindut casa, dar si-a pastrat garajul. Am avut citeva cazuri celebre, pe care am reusit sa le descilcim dupa 6 luni", a precizat edilul sef al urbei. Potrivit aceleiasi surse, in anul 2005 un numar de 104.631 de familii au platit taxa de habitat in valoare totala de 60 miliarde de lei vechi, in timp ce un numar de 4.482 de familii au fost scutite de la achitarea acestei dari, cuantumul facilitatii fiind de 1,15 miliarde de lei vechi. "In anul 2005 am incasat taxa de habitat in procent de 85%, asta daca luam in calcul si taxa care nu s-a incasat in anii 2004 si 2003. Vom face un fel de regularizare", a mai spus edilul sef al urbei. De asemenea in cursul anului trecut municipalitatea a platit 28 de miliarde de lei vechi unui numar de 1730 de familii beneficiare ale venitului minim garantat, precum si suma de 1,95 miliarde de lei vechi unui numar de 97 de familii care au indeplinit conditiile pentru a primi ajutoare de urgenta din partea Consiliului Local pentru plata intretinerii sau a chiriei. "Eu zic ca suma a fost mica si va trebui sa umblam la normele dupa care se acorda aceste ajutoare, pentru ca si alte familii care au probleme deosebite sa le poata primi. In ceea ce priveste venitul minim garantat, am inteles de la Ministerul Muncii ca se vor schimba conditiile de acordare, in sensul ca se vor inaspri", a mai precizat primarul Dumitru Nicolae. Tot in cursul anului 2005 municipalitatea a mai acordat ajutor de inmormintare unui numar de 37 de familii, precum si ajutoare de urgenta pentru cazuri deosebite la un numar de 220 familii. De asemenea, din pusculita municipalitatii au fost alocate 2,5 miliarde de lei vechi pentru plata alocatiilor complementare si 2,1 miliarde de lei vechi pentru plata alocatiilor in cazul familiilor monoparentale. "Dorim sa se micsoreze numarul persoanelor care au nevoie de ajutor de la Primarie, dar asta nu depinde doar de noi, ci de noi toti", a conchis edilul sef al ubei.