SPP precizeaza ca ministrul Codrut Seres nu beneficiaza de masuri de protectie, dar in urma unei cereri a acestuia va fi pazit "conform competentei" incepand de ieri, iar solicitarea acestuia va fi analizata de CSAT. Potrivit unui comunicat SPP, "ieri (duminica - n. red.), in jurul orei 12:00, domnul ministru Ioan-Codrut Seres a solicitat SPP asigurarea protectiei Domniei Sale".
Solicitarea ministrului Economiei va fi transmisa Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care va decide asupra masurilor ce se impun pentru protectia demnitarului, adauga comunicatul. "Pana la decizia CSAT, SPP va asigura masurile specifice conform competentei institutiei noastre", se mai arata in comunicatul Serviciului de Protectie si Paza. SPP mai precizeaza ca ministrul Seres nu a beneficiat de masuri de protectie, iar Serviciul nu detine date in sensul amenintarii Domniei Sale sau a familiei si nici nu a primit informatii in acest sens de la alte institutii din domeniul sigurantei nationale. Ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat ca, de doua saptamani, el si sotia sa sunt urmariti peste tot, de doua masini. El a mai afirmat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca nu stie cine il urmareste.
Ministrul a facut o solicitare serviciilor de informatii pentru a afla cine sunt aceia care il urmaresc. SRI a precizat, ieri, intr-un comunicat de presa, ca nu a primit nicio solicitare oficiala din partea lui Codrut Seres si ca, daca ministrul va comunica "elemente care au legatura cu securitatea nationala", vor fi initiate verificari.
"Pana in acest moment, Serviciul Roman de Informatii nu a primit niciun fel de solicitare oficiala din partea domnului Ioan-Codrut Seres, ministrul Economiei si Comertului", se arata in comunicatul Serviciului Roman de Informatii. SRI precizeaza ca, daca Seres "detine elemente care au legatura cu securitatea nationala a Romaniei si acestea vor fi comunicate Serviciului Roman de Informatii, urmeaza a fi demarate verificari in conformitate cu atributiile conferite institutiei". Pe de alta parte, reprezentantii SIE au spus ca nu comenteaza declaratia ministrului Codrut Seres.