Daca la sfirsitul lunii martie consilierii judeteni au decis infiintarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat al Judetului (SPADPP), la sedinta de saptamina trecuta a fost numit si un director interimar in persoana lui Picu Roman. Consilierul local PC este si directorul actual al Directiei Judetene de Protectia Plantelor.

De fapt ratiunea infiintarii noii institutii deriva din faptul ca actuala Directie Judeteana de Protectie a Plantelor nu functioneaza in acest moment conform legii, asa cum de altfel a declarat fostul secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Mircea Toader (PD). Prin urmare, pentru a se rezolva problema legalitatii, s-a infiintat o noua institutie pentru un director mai vechi. Mai exact SPADPP va prelua personalul, dar si bunurile Directiei Judetene de Protectia Plantelor.

Consiliul Judetean deja a trecut in proprietatea noii institutii bunurile directiei conduse in acest moment de Picu Roman. Printre aceste bunuri se numara imobile din Tecuci, Liesti, Tirgu-Bujor, Vladesti, dar si suprafete de teren din zona Lacului Zatun sau din Padurea Girboavele.

Postul de conducere interimara detinut de membrul Partidului Conservator va fi pe 60 de zile, dupa care se va organiza un concurs dupa normele legii.