Cautare

2062 de rezultate pentru "rezultate titularizare covasna invatatori" (3.23 secunde)
In numarul 9 al revistei RUFOR, Ervin Keresztes, presedintele unei societati de studii interdisciplinare din Sfantu Gheorghe (Covasna), relateaza cazul Dr.
Atentia secesionistilor se indreapta cu precadere asupra judetelor Harghita si Covasna, acolo unde se doreste infiintarea unui tinut autonomon secuiesc.
Pentru asigurarea stabilitatii politice si ramanerea la guvernare s-au pronuntat si filialele din Arges, Buzau, Botosani, Covasna, Calarasi, Dambovita, Dolj, Maramures, Satu Mare, Timis si Vrancea.
Acestia au fost urecheati de ministresa mediului, Sulfina Barbu, care a aratat ca, in urma concluziilor primei zile de convorbiri, s-a stabilit ca in judetul Gorj trebuie completate planurile la 39 de localitati, Harghita - 34 de localitati, Buzau - 19, Prahova - 9, Covasna - 36 si Arad - 42.
Deputatul PD de Covasna, Petre Strachinaru, s-a declarat ieri convins de faptul ca Alianta PNL-PD nu se va rupe, deoarece o tine impreuna programul de guvernare, si a calificat declaratiile liberalilor Crin Antonescu si Ludovic Orban drept "interpretari personale".
Conducerile locale ale Uniunii Civice Maghiare (UCM) si ale Consiliului National al Secuilor (CNS) au participat miercuri seara la un forum organizat de UDMR la Sfantu Gheorghe. La intalnire au participat si senatori si deputati UDMR din Covasna.
Autonomie - la Caracal Pe de alta parte, presedintele Basescu a declarat la Targu Mures ca la Odorheiu Secuiesc va fi tot atata autonomie ca si la Caracal, ca intr-o comuna din Dobrogea sau in orice comuna din Mures, Harghita sau Covasna, pentru ca nu se poate face abstractie de Constitutia Romaniei.
Forumul Civic al romanilor din Harghita si Covasna a solicitat tuturor partidelor politice romanesti, prin emisarul sau, deputatul democrat Petre Strachinaru, sa semneze un protocol de parteneriat "pentru stoparea actiunilor autonomiste".
Senatorul UDMR de Covasna, Puskas Balint (foto), a declarat ieri ca Uniunea s-a saturat de jignirile aduse comunitatii maghiare si nu va mai tolera astfel de manifestari, mentionand ca, daca va fi cazul, ii va da in judecata pe cei care le folosesc.
Deputatul UDMR de Covasna Marton Arpad a declarat ieri ca este "dezgustat" de tergiversarea in Parlament al Legii statutului minoritatilor nationale.
Potrivit acestuia, pana in prezent au fost consultati 10 la suta din locuitorii secuimii, pronuntandu-se pentru infiintarea unei regiuni autonome care sa cuprinda judetele Harghita, Covasna si o parte din Mures 99,52 la suta dintre participanti.
Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat ca organizatia sa trimite o scrisoare deschisa prin care cere autoritatilor statului din judet sa ia masurile necesare pentru oprirea organizarii referendumului intern, neoficial, din zona municipiului Sfantu Gheorghe.
Organizarea unui referendum pentru autonomia ¥inutului Secuiesc de CNS in judetele Covasna, Harghita si Mures a determinat autoritatile romanesti sa adopte pozitii transante vizavi de acest demers.
Cei doi politicieni ungari au precizat, in cadrul unei conferinte de presa comune, ca nu au venit in judetul Covasna ca sustinatori ai autonomiei teritoriale a ¥inutului Secuiesc, ci ca observatori delegati de Grupul Parlamentar al Partidului FIDESZ.
Considerand ca sursa solicitarilor de autodeterminare ale Uniunii Civice Maghiare se afla in incitarile Evei Maria Barki, deputatul PD de Covasna Petre Strachinaru cere ca Eva Barki sa fie declarata persoana indizerabila, deoarece atenteaza la integritatea teritoriala a Romaniei.
Este de mult timp in Senat, este si viceliderul grupului parlamentar, cunoaste procedurile, are o capacitate de lucru foarte mare", a declarat Senatorul UDMR de Covasna Valentin Zoltan Puskas.
Liderul PRM Covasna, Gica Agrigoroaie, apreciaza sondajele de opinie date publicitatii in ultimele zile drept "false". "Aceste sondaje afirma ca PD are in prezent 49-50% din votul electoratului, in timp ce celelalte sunt sub 10-20%.
Liderul conservator, Dan Voiculescu, apreciaza ca Traian Basescu, in vizita sa prelungita in Covasna si Harghita, vrea sa creeze impresia ca minoritatea maghiara este discriminata si sa transforme UCM in partid politic.
Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat marti intr-o conferinta de presa, ca inlaturarea panoului cu inscriptia "Tinutul Secuiesc" de la intrarea in judetul Covasna este o greseala enorma, care va "tensiona climatul" interetnic.
Liderul PC a mai spus ca un alt motiv al plecarii sale din Senat este legat de "romanism", aratand ca nu este normal ca in Parlament sa fie reprezentate "minoritatile de tot felul" si nu si romanii din Harghita si Covasna, care sunt minoritari.
google-analytics.com