Conducerile locale ale Uniunii Civice Maghiare (UCM) si ale Consiliului National al Secuilor (CNS) au participat miercuri seara la un forum organizat de UDMR la Sfantu Gheorghe.
La intalnire au participat si senatori si deputati UDMR din Covasna. Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Toth Birtan Csaba, a spus ca a organizat aceasta intalnire deoarece simte ca UDMR nu mai indeplineste functia politica pe care o avea la inceput, caracterul de "organizatie de masa" si-a mai pierdut din forta si si-a exprimat speranta ca deschiderea Uniunii va fi pe termen lung. El a precizat ca intalnirea reprezinta doar un inceput pentru o colaborare cu cei care sunt in Opozitie. Reprezentantul UCM, presedintele organizatiei Scaunul Sfantu Gheorghe, Gazda Zoltan, a salutat initiativa UDMR, dar considera ca problema autonomiei nu se mai poate amana si a militat pentru unitate in acest sens, subliniind ca referendumul privind autonomia trebuie organizat inca din acest an, inainte de aderarea Romaniei la UE.
"Daca s-ar aduna 500.000 de voturi de sprijin, nici macar Parlamentul nu ar mai putea ignora initiativa", a spus Gazda. Vicepresedintele CNS, Ferencz Csaba, a apreciat ca prin referendum se poate demonstra "vointa unui popor", adaugand ca se poate lupta nu doar cu mijloace parlamen-tare. (Dan Ghetu)