Cautare

2063 de rezultate pentru "rezultate titularizare covasna invatatori" (3.16 secunde)
Lideri importanti ai UDMR au participat joi la Dalnic, in judetul Covasna, la un Festival al Cartofului organizat sub sloganul "De la Dalnic la New York.
In documentul intitulat "PNL-UDMR, Guvernul antiromanesc", Sandu invoca faptul ca premierul Tariceanu "a dat jumatate din Guvernul Romaniei UDMR-ului" si apreciaza ca "este momentul sa se ia atitudine pentru ca romanii din Covasna si Harghita sa nu se mai simta minoritari in propria lor tara, iar toti ceilalti romani sa stie si sa simta ca Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".
"Unul dintre proiecte face referire la faptul ca noi dorim ca limba romana sa fie invatata din clasa I, indiferent de scoala si unde se afla acea scoala, chiar daca se afla in Harghita sau Covasna.
Partid "ocupat" Cel mai activ partid este, si in aceasta saptamana, Partidul Conservator, care nu a uitat de proiectele descrise cu lux de amanunte cu o saptamana in urma, privind soarta limbii romane in judetele Harghita si Covasna, cele privind pensionarii, dar si banii pusi la CEC de oameni pentru a-si cumpara Dacii, dar nu le-au vazut nici pana in ziua de azi.
Deputatul UDMR de Covasna Marton Arpad considera ca maghiarii care si-au dat semnaturile necesare pentru inregistrarea Uniunii Civice Maghiare (UCM) ca si partid, "au fost trasi pe sfoara", transmite corespondentul AMOS News.
Eugen Nicolaescu, vicepresedinte al PNL, a declarat sambata, la Sfantul Gheorghe cu prilejul alegerilor interne din cadrul filialei liberale Covasna, ca regreta ca l-a sustinut pe presedintele Traian Basescu in campania din 2004.
Pentru mine e un semn clar ca presedintele incurajeaza UCM", a continuat el. Reamintim ca Traian Basescu s-a aflat de vineri intr-o vizita de trei zile in Covasna, impreuna cu sotia sa.
PCM se doreste o alternativa la UDMR, despre care Szasz Jeno spune ca detine monopolul politic al maghiarilor din Romania. principal obtinerea autonomiei teritoriale a asa-zisului Ţinut Secuiesc, compus din judetele Covasna, Harghita si Mures.
Presedintele UDMR a mai afirmat, in acest sens, ca este nemultumit de lipsa de colaborare dintre judetele Covasna, Harghita si Mures, dar mai ales de scindarile din cadrul comunitatii maghiare, care au culminat cu aparitia Partidului Civic Maghiar (PCM) ca o alternativa la reprezentativitatea comunitatii maghiare.
Ion Dumitrel (PDL) - Alba, Nicolae Iotcu (PDL) - Arad, Constantin Nicolescu (PSD) - Arges, Adrian Benea (PSD) - Bacau, Radu Tarle (PNL) - Bihor, Mihai Tabuleac (PDL) - Botosani, Liviu Rusu (PDL) - Bistrita Nasaud, Aristotel Cancescu (PNL) - Brasov, Bunea Stancu (PSD) - Braila, Victor Mocanu (PSD) - Buzau, Sorin Frunzaverde (PDL) - Caras Severin, Raducu George Filipescu (PNL) - Calarasi, Nicusor Constantinescu (PSD) - Constanta, Alin Tise (PDL) - Cluj, Tamas Sandor (UDMR) - Covasna, Florin Popescu (PDL) - Dambovita, Eugen Chebac (PSD) - Galati, Ion Prioteasa (PSD) - Dolj, Dumitru Beianu (PNL) - Giurgiu, Ion Calinoiu (PSD) - Gorj, Vasile Ciuperca (PSD) - Ialomita, Edita Lokodi (UDMR) - Mures, Mircea Cosma (PSD) - Prahova, Gheorghe Flutur (PDL) -Suceava, Csaba Borboly (UDMR) - Harghita, Mircea Molot (PNL) - Hunedoara, Constantin Simirad (PSD) - Iasi, Cristache Radulescu (PDL) - Ilfov, Mircea Man (PDL) - Maramures, Marius Balu (PDL) - Mehedinti, Vasile Pruteanu (PDL) - Neamt, Paul Stanescu (PSD) - Olt, Arpad Csehi (UDMR) - Satu Mare, Tiberiu Marc (PSD) - Salaj, Martin Bottesch (FDGR) - Sibiu, Liviu Dragnea (PSD) - Teleorman, Constantin Ostaficiuc (PDL) - Timis, Victor Tarhon (PDL) - Tulcea, Vasile Mihalachi (PSD) - Vaslui, Ion Cilea (PSD) - Valcea si Marian Oprisan (PSD) - Vrancea.
Potrivit datelor facute publice de BEC la ora 15.30, prezenta cea mai redusa la vot a fost inregistrata in judetele Bistrita Nasaud - 15,99%, Braila -18,38%, Maramures - 18,78%, Covasna - 18,96% si Galati - 19,21%.
Exceptie de la aceasta decizie fac judetele Harghita si Covasna, cu pondere mare a populatiei maghiare.Vicepresedintii PSD Vasile Dancu si Constantin Nita sunt demisi din fruntea filialelor Cluj si, respectiv, Brasov ale partidului, alaturi de ceilalti membri ai birourilor permanente judetene, urmare a deciziei CEx de dizolvare a conducerilor filialelor care au obtinut in alegerile locale sub 20%.
Presedintele PSD a adaugat ca membrii Comitetului Executiv au decis dizolvarea birourilor permanente ale organizatiilor judetene care au obtinut sub 20% la alegerile locale, cu exceptia celor din judetele Harghita si Covasna.
In ceea ce priveste judetele Harghita si Covasna, Horea Uioreanu a precizat ca s-au constituit colegii care sa dea posibilitatea alegerii unui deputat roman.
Legat de acest subiect, presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat si acesta, tot luni, ca dupa trei ore de discutii au stabilit sa accepte propunerea UDMR si sa porneasca pe listele acesteia.
Legat de acest subiect, presedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat si acesta, tot luni, ca dupa trei ore de discutii au stabilit sa accepte propunerea UDMR si sa porneasca pe listele acesteia.
*In Bihor alianta nu este necesara In Bihor, UDMR nu pare a fi tare preocupata de aceasta alianta, considerand ca ea este cu adevarat importanta acolo unde exista o populatie maghiara numeroasa cum sunt judetele Covasna si Harghita.
Marko a fost intrebat de ziaristi, la conferinta "Tinutul Secuiesc vazut altfel", organizata la Arcus, judetul Covasna, ce parere are despre vizita pe care o efectueaza in aceste zile in secuime atasatul pe probleme politice al Ambasadei SUA la Bucuresti, Stephen RunkenPresedintele UDMR a raspuns ca, odata cu alegerea lui Barack Obama ca presedinte al SUA, spera intr-o schimbare in ceea ce priveste politica Statelor Unite privind drepturile minoritatilor si drepturile omului.
Un exemplu clar in aceasta directie il reprezinta filialele PSD si PDL din Covasna care si-au manifestat deja dorinta de a-si aseza oameni in functiile pe care le desemneaza Guvernul", a declarat, pentru Realitatea bihoreana, Lakatos Péter.
Celalalt nume nou din conducerea Neptun Olimp, Maria Madalina Mustata, este prim-vicepresedinte SIND Romania si face parte si din conducerea SC Turism Covasna S.
google-analytics.com