Cautare

647 de rezultate pentru "medii" (2.96 secunde)
Programul de restructurare a Rompetrol prevede concedierea a 2.000 de salariati pâna la sfârsitul anului, acestia urmând sa beneficieze de cel putin sase salarii medii nete, a declarat ieri, la Alma Ata, directorul general executiv al Rompetrol, Dinu Patriciu.
Pe de alta parte, suprafetele medii se afla cu mult in urma standardelor europene, fiind de 2,1 ha pentru exploatatiile agricole individuale si de 263 ha pentru cele detinute de societatile comerciale.
Conform acordului-cadru preferat de primarie, 74 de categorii de lucrari de întretinere si reabilitare a drumurilor ar fi contractate pentru patru ani de un antreprenor obligat prin clauze sa intervina la fiecare solicitare a municipalitatii, fara licitatii pentru fiecare strada, trotuar sau loc de parcari.  Cerinte grele Potrivit CNSC, Coleus Drumuri SRL, din Craiova, a solicitat, între altele, „estimarea realista a celui mai mare contract subsecvent, având în vedere valoarea totala estimata a acordului-cadru si a duratei de patru ani a acestuia“, „micsorarea cifrei medii de afaceri pe ultimii trei ani prevazute în fisa de date a achizitiei“, „refacerea algoritmului de calcul pentru factorul de evaluare 'pretul ofertei' în functie de cantitatile estimate a fi executate (adica în functie de pretul ofertei si nu de preturi unitare)“.
Firmele medii si mici vor fi insa cele mai afectate. Cert este ca toata lumea isi revizuieste structura costurilor si structura personalului, si astfel vom avea si disponibilizari.
Moneda nationala s-a depreciat in deschiderea primei sedinte a saptamanii, in ton cu pierderile raportate de bursele si valutele din regiune, iar cursul de schimb a urcat spre 3,7 lei/euro, pe fondul unor volume medii de tranzactionare.
O astfel de majorare ar duce la cresterea salariului mediu brut la 2.500 de lei, si a pensiei medii la 1.200 de lei, în 2009.
Astfel, in ciuda restrangerii cheltuielilor in orice parte a lumii, hotelierii ciprioti au reusit sa creasca tarifele medii pe camera mai rapid decat oriunde altundeva in zona euro, respectiv cu 14,4%, la 142 de euro.
Astfel, in termeni absoluti chiriile medii din vestul Europei sunt de 184 euro/mp/luna si in Europa Centrala si de Est de 88 euro/mp/luna.
In ceea ce priveºte joburile oferite persoanelor cu studii medii sau profesionale, angajatorii au pus la bãtaie 9 joburi de vanzãtor, 4 de sudor electric, 4 de muncitor necalificat pentru calificare la locul de muncã, 3 posturi de faianþar, 3 posturi de lãcãtuº construcþii metalice ºi navale, 3 posturi de montator pereþi gips carton.
"In urmatorii doi ani, Weco are in vedere achizitia a trei agentii de turism mici sau medii, iar bugetul alocat in acest sens se ridica la circa cinci milioane de euro", a spus directorul general al agentiei Alto Tours.
Costurile creditarii altele decat dobanzile au crescut intr-o masura mai mare comparativ cu trimestrele anterioare, prima solicitata pentru creditele mai riscante s-a marit, iar spread-ul ratei medii de dobanda a creditului fata de rata ROBOR (rata medie a dobanzii pentru imprumuturile in lei acordate pe piata interbancara) a crescut.
Astfel, CEC isi lasa o marja de manevra destul de mare pentru majorari ulterioare ale dobanzilor, in conditiile in care ratele medii ROBOR (3 si 6 luni) au fost la finele anului trecut de aproximativ 15%.
Performantele de baza ale masinii sunt sporite de o noua unitate de control a boost-ului pe treptele de viteza superioare, care creste presiunea generata de turbosuflantele "gemene" pentru a mari cuplul pe plajele de turatii medii si mari.
Pentru imbunatatirea conditiilor de securitate si sanatate vor fi decontate cheltuieli pentru achizitionarea de instalatii, instruirea personalului si seminarii de pregatire.Salariul, platit jumi-jumaÎn cazul angajarii vor fi subventionate, timp de 12 luni, jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul unor categorii de populatie precum somerii care nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, persoanele care sunt unici intretinatori de familie, persoanele care au depasit varsta de 50 de ani, cele care provin din comunitati rome sau nu au studii medii si calificari care sa le dea mari sanse pe piata muncii.
Anterior, LukOil Romania a redus preturile medii la motorina cu 9 bani/litru, de miercuri. Grupul petrolier LukOil, al doilea mare producator din Rusia, este prezent pe piata romaneasca prin subsidiara LukOil Romania, care detine peste 300 de benzinarii.
Tinta de clienti ai RBL sunt persoanele fizice din Romania care au venituri mici si medii cele mai multe credite sunt acordate pentru imbunatatiri aduse locuintelor clientilor media creditului acordat fiind de 10.
Pentru ca au lucrat in domeniul telecomunicatiilor, acestia au trecut de la incasari ce reprezentau in jur de zece salarii medii nete pe economie la venituri care depasesc cu putin dublul salariului minim brut pe tara.
Productia de leguminoase boabe a inregistrat o crestere de 72,2% pe fondul majorarii productiei medii la hectar, desi suprafata cultivata a scazut cu 15,9%.
Pe fondul majorarii ofertelor pentru persoanele cu studii medii si profesionale, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) anunta ca numarul locurilor de munca vacante oferite de companiile din Romania a crescut intre 9 si 16 aprilie cu 1.
Mai mult, intr-un clasament al valorilor medii pe tara a factorului de sarcina, calculat pe intreaga durata de viata a reactoarelor, publicat de cunoscuta revista "Nuclear Engineering International" in aprilie 2009, Romania, cu cele doua reactoare de la CNE Cernavoda, inregistreaza valoarea de 87.
google-analytics.com