Constructorul japonez Nissan a anuntat în prima jumatate a lunii ianuarie lansarea unei versiuni în editie limitata a deja renumitului GT-R, modelul SpecV.
Acesta va fi scos la vânzare prin intermediul câtorva dealeri alesi "pe sprânceana" din Japonia, începând cu luna februarie. GT-R SpecV este destinat celor care doresc performantele unei masini de curse într-un automobil omologat pentru a circula pe drumurile publice.
Dezvoltat pe baza lui Nissan GT-R, lansat cu un an în urma la nivel mondial, noul SpecV urmareste filozofia "supermasinii ce poate fi condusa oriunde, oricând" si o duce un pas mai departe. SpecV beneficiaza de o caroserie unicat, echipament si modificari interioare si tehnologice ce ridica performantele masinii la niveluri mai înalte.
Printre caracteristicile exterioare ale lui GT-R SpecV se numara grila fata, eleronul si prizele de racire a frânelor construite din fibra de carbon. SpecV este disponibil exclusiv în culoarea negru "Opal". În interiorul lui SpecV se gasesc numai doua locuri (spre deosebire de 2+2, în cazul unui GT-R obisnuit), pe scaune "scoica" Recaro, din fibra de carbon, acelasi material fiind prezent si pe elemente ale plansei de bord si ale panoului de instrumente.
Performantele de baza ale masinii sunt sporite de o noua unitate de control a boost-ului pe treptele de viteza superioare, care creste presiunea generata de turbosuflantele "gemene" pentru a mari cuplul pe plajele de turatii medii si mari. Intentia constructorului a fost sa intensifice senzatia de acceleratie puternica, dar si sa permita motorului sa functioneze cu consum redus de carburant la turatii mici. Lista de modificari include un traseu de evacuare "îmbracat" în titan si discuri de frâna carbon-ceramice.
GT-R SpecV este echipat cu jante forjate din aluminiu, asemenea masinilor de curse, care au fost concepute special pentru acest model si lansate pe piata de Nissan Motorsport International (NISMO) începând cu septembrie 2008. Jantele ultrausoare, capacitatea sporita de frânare, sistemul de suspensie si anvelopele de aderenta mare, în combinatie cu puterea "bestiei", conduc la performante de invidiat.
SpecV va fi scos la vânzare printr-o retea de sapte dealeri Nissan, fiecare dintre acestia având angajati mecanici care au urmat un curs special privind noul model si care au experienta în materie de curse pe circuit.