Cautare

7050 de rezultate pentru "martis biatrice avocat drept penal" (3.27 secunde)
Pe numele sau ar exista un dosar penal, bazat pe plangerea depusa de o fetita de 12 ani, fiica uneia dintre fostele lui iubite.
Potrivit organizatiei, apelul la protest este motivat de faptul ca "Victor Ponta este iresponsabil, isi bate joc noi, refuzand sa demisioneze" in conditiile in care este urmarit penal. Anuntul Uniti Salvam "Este inadmisibil sa avem un Premier urmarit penal care nu vrea sa demisioneze!
Sperand ca, daca tot morfoleste in fata strainilor tema coruptiei si a statului de drept, va starni compasiune si admiratie pentru bataliile pe care le duce el pe plan intern, dl.
Prezumtia de liceitate a dobandirii averii reprezinta o garantie a dreptului de proprietate privata, similara cu prezumtia de nevinovatie din dreptul penal ori cu cea a bunei credinte din dreptul civil.
Europarlamentarul PD-L Nicolae Vlad Popa a adresat Comisiei Europene o serie de intrebari scrise privind competentele institutiilor UE in materie penala si conditiile ce ar trebui intrunite, din punctul de vedere al Comisiei, pentru ca elaborarea normelor juridice europene de drept penal material si procedural sa se justifice, se precizeaza intr-un comunicat de presa al acestui europarlamentar roman.
246, 215, 289 si 291 din Codul Penal. ... Revenind la dosarele pentru care fostul primar al localitatii Ciocarlia este cercetat penal, putem sa mai amintim dosarul cu nr. ... 4 din Codul Penal, care precizeaza ca infractiune delictul. ... cu urmatorul dosar penal.
Purtatorul de cuvant al Coalitiei de guvernare PSD - PD-L, Gheorghe Flutur, a declarat astazi ca s-a stabilit ca Guvernul sa isi asume raspunderea pe cele doua Coduri, cel Penal si Civil, urmand ca pana la inceputul lunii iunie sa mai aiba loc intalniri cu reprezentantii societatii civile si cu toti cei interesati.
Este vorba despre o reforma profunda a sistemului judiciar romanesc, Codul civil datand din 1865 , iar cel penal din 1968, urmat de alte 250 de legi speciale ce consacra norme penale.
In ceea ce priveste incriminarea coruptiei in dreptul penal, Romania a trecut printr-un proces de reforma legislativa foarte cuprinzator si laudabil, noteaza raportul.
"Basescu a ramas singurul din Romania cu super-imunitate!" Singura super-imunitate din Romania este cea a presedintelui Traian Basescu, el neputand fi urmarit penal pe perioada mandatului sau, afirma ex-premierul pesedist, Adrian Nastase, pe blog.
Articolul 175 din Codul penal se interpreteaza in sensul ca medicul chirurg - angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata intr-o unitate spitaliceasca din sistemul public de sanatate, trimis in judecata sub acuza savarsirii infractiunii de luare de mita prevazuta de articolul 289 Cod penal - se incadreaza in categoria functionarilor publici prevazuta la articolul 175 alineatul 1 litera c) Cod penal, sau in categoria functionarilor publici prevazuta la articolul 175 alineatul 2 Cod penal?", judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au stabilit ca medicii intra in categoria reglementata de articolul 175 alineatul 1 litera b teza a adoua, care spune ca "functionar public, in sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fara o remuneratie, exercita o o functie publica de orice natura".
Aspectul moral al cazului este ca un avocat obraznic foloseste chichitele legii pentru a-si realiza interesele.
Rusia apreciaza prietenia premierului italian Silvio Berlusconi, dar Moscova nu are nevoie de "avocat" in relatiile sale cu Occidentul, a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev (foto), intr-un interviu acordat presei italiene. "Rusia nu este judecata, deci nu are nevoie de avocat", a declarat Medvedev.
Simtind amenintarea pe care un asemenea nemeritat tratament o are pentru interesul national, minti lucide si responsabile din avangarda de intelligence a Romaniei s-au repliat de urgenta, in cadrul unei celule de criza ce a avut drept motto sloganul DACA EI NU NE MAI VOR, NOI TOT II MAI VREM.
Simtind amenintarea pe care un asemenea nemeritat tratament o are pentru interesul national, minti lucide si responsabile din avangarda de intelligence a Romaniei s-au repliat de urgenta, in cadrul unei celule de criza ce a avut drept motto sloganul DACA EI NU NE MAI VOR, NOI TOT II MAI VREM.
“Chiar daca as fi incheiat un contract, desi nu l-am incheiat, ca avocat cu o firma de-a lui Hayssam, nu poate fi acuzat un avocat ca a aparat o firma si sa fie conturata imaginea de vinovatie, in conditia in care liderii importanti din partid l-au hranit si l-au pastorit pe Omar Hayssam“, a spus Iorgovan.
In ceea ce-l priveste pe Popescu, imaginea lui de avocat aventurat in politica va ramane sifonata, indiferent ce se va decide de la "centru". ... Popescu nu reuseste sa fie avocat decat in afara partidului Oricum, din cele intamplate pana acum reiese un lucru cert:
Vadim, abandonat de avocat in mijlocul proceselor Avocatul lui Corneliu Vadim Tudor dintr-o serie de procese grele aflate pe rol, Ion Ghita, anunta ca a hotarat sa renunte la reprezentarea acestuia, o decizie cu atat mai socanta cu cat este motivata politic, prin jocurile oculte pe care le-ar face liderul PRM.
Vicepresedintele Senatului, avocatul Ioan Chelaru, a declarat in exclusivitate pentru avocatura.com ca el si colegii din generatia sa, alaturi de cei din generatiile care vin, fac eforturi deosebite pentru a reaseza profesia de avocat acolo unde ii este locul.
Politistii au contactat victima, care a precizat faptul ca, in aceeasi zi, in jurul orei 10:30, aflindu-se in fata unui imobil din sectorul 2, pentru rezolvarea unor probleme de natura juridica, a fost acostat de catre o persoana care s-a recomandat ca fiind avocat si s-a oferit sa-l ajute in vederea legalizarii unor documente, solicitandu-i in schimb suma de 40 de lei, incheind si un contract de asistenta juridica.
google-analytics.com