Cautare

7047 de rezultate pentru "martis biatrice avocat drept penal" (2.66 secunde)
Deputatii au adoptat, pe articole, modificarile la Codul Penal vechi, din perioada comunista, cu exceptia a trei texte care vizeaza data la care intra in vigoare reglementarile.
Trecerea la statul de drept impunea crearea si adoptarea unui nou Cod Penal. ... Romania lui 2006 se bazeaza in continuare pe Codul Penal din 1968.
Mandatul actualului Avocat al Poporului (AP), Ioan Muraru, a expirat in principiu pe 15 mai 2011, insa, potrivit legislatiei, dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului. ... Totodata, aceeasi lege prevede ca mandatul AP dureaza pana la depunerea juramantului de catre noul Avocat al Poporului.
32 din 3 iulie 2012 pentru revocarea lui Gheorghe Iancu din functia de Avocat al Poporului.
Intr-un articol recent din Ziua, d-na Munteanu, o distinsa redactoare a ziarului, spunea ca dintre cei zece finalisti ai emisiunii "Mari Romani" numai maresalul Ion Antonescu nu a avut un avocat, iar mie imi reprosa direct ca, in loc sa fiu aparatorul personajului, am fost, prin ce am spus, parca acuzatorul lui.
Proiectul viitorului Cod penal a fost aspru criticat atat de reprezentanti ai procurorilor si judecatorilor, cat si de cei ai societatii civile, la seminarul organizat de Freedom House Romania, in cadrul proiectului "Initiativa pentru o Justitie Curata".
Cine nu e de acord cu mine e Penal. In calitate de Penal va fi cercetat pentru coruptie si abuz, ulterior arestat si condamnat de Justitia independenta.
Cu tot respectul pentru meseria de avocat, dupa cum se stie, Baroul devenise o organizatie ermetica. Pentru un absolvent al unei facultati de drept, a deveni avocat insemna trecerea prin varii furci caudine care incepeau prin a fi acceptat ca ucenic pe linga un cabinet de avocatura.
Actul normativ reglementeaza, printre altele, obligatia asiguratorului de a permite, prin contractul de asigurare, sa incredinteze apararea intereselor sale unui avocat ales de el insusi.
Inainte de a comenta iesirea iresponsabila a lui Iohannis in Piata Universitatii, la un miting neautorizat, pentru a instiga multimea impotriva guvernului legitim si a Parlamentului, pe care le-a calificat drept O GASCA DE OAMENI POLITICI CU PROBLEME PENALE VREA SA SCHIMBE LEGISLATIA DIN ROMANIA VREA SA SLABEASCA STATUL DE DREPT, trebuie sa avem in minte urmatoarele coordonate:
• Crisu Anastasiu, noul Avocat al Poporului Grupurile parlamentare ale PDL vor decide pe cine vor sustine pentru functia de Avocat al Poporului, a precizat, luni, presedintele PDL, Vasile Blaga, aratand ca propunerea democrat-liberalilor de pana acum pentru acest post a fost Gheorghe Iancu.
In primul rand, infractiunea de calomnie (ca si cea de insulta) a fost dezincriminata de cinci ani, articolele 205 si 206 din Codul penal fiind abrogate prin dispozitiile art.
Despre suma de 200.000 de euro procurorii DNA sustin ca ar fi mita pentru un magistrat de la Înalta Curte de Casatie si Justitie pentru ca omul de afaceri Costel Casuneanu sa scape de un dosar penal.
Avem nevoie de un Avocat al Copilului, dar avem nevoie ca aceasta institutie sa aiba si dinti, nu sa fie inca o institutie decorativa "Sustin cu energie infiintarea unui Avocat al Copilului.
Cu toate ca in Romania piata serviciilor juridice inseamna 25-35 de milioane de euro anual, venitul mediu lunar al unui avocat este sub 6 milioane de lei, afirma presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, Calin Andrei Zamfirescu.
penal cu trimitere la art. ... penal, in toate formele de savarsire - autorat, instigare si complicitate, precum si actele pregatitoare, dupa cum urmeaza: ... penal, actele pregatitoare reprezentand consumarea infractiunii; ... 2 din Codul penal, sub forma autoratului.
Desi Alianta a anuntat in urma cu cateva saptamani ca functia de Avocat al Poporului ar putea fi ocupata de deputatul PD Augustin Zegrean, in urma unui acord parlamentar dintre cele mai importante partide parlamentare, aceasta demnitate va reveni PSD, care a platit democratilor cu cateva mandate CNA.
si-a angajat avocat care a schimbat istoria fotbalului! Cine va incerca sa ii scape de excluderea din Liga Steaua si-a angajat un avocat celebru in lupta pentru ramanerea in Liga Campionilor. Steaua isi angajeaza cel mai tare avocat din fotbal.
Monitorizarea facuta de societatea civila, reunita in Coalitia pentru un Parlament Curat, asupra candidatilor inscrisi in cursa electorala a dezvaluit ca foarte multi dintre aspirantii la un fotoliu de parlamentar au fost condamnati penal sau au fost cercetati pentru diferite infractiuni de-a lungul timpului.
De pilda, deputatul Ibram Iusein, reprezentant al minoritatii turce, este cercetat penal de Parchetul General, intr-un dosar colectiv, pentru ca nu si-a completat corect declaratia de avere. ... Despre deputatul Mircea Iustian, evadat din PNL in PLD, nu exista date referitoare la existenta unui dosar penal;
google-analytics.com