Lucrurile par a fi scapat complet de sub control in organizatia constanteana a Partidului Democrat Liberal. Dincolo de soparlele strecurate de adversarii politici, care se inghesuie acum sa mai dea cate un sut intr-un PD-L oricum cazut la pamant, nedumereste incapacitatea actualilor lideri judeteni de a gestiona situatia de criza. Practic, se merge din rau in mai rau, iar conflictele interne ale PD-L Constanta au ajuns deja subiect de circ pentru mass-media nationala. Debusolati si exasperati, membrii de partid au trecut la o revolta cvasi-generala impotriva lui Ion Popescu si a oamenilor sai, dar si impotriva Elenei Udrea, care da in aceste zile proba de foc a carierei sale politice. Daca va reusi sa se impuna, Udrea are asigurat un rol bine definit in PD-L; daca va esua, cariera sa politica se sfarseste aici, pe malurile Marii Negre. In ceea ce-l priveste pe Popescu, imaginea lui de avocat aventurat in politica va ramane sifonata, indiferent ce se va decide de la "centru". In ochii locali, pentru multi membri PD-L el ramane "un perdant", dupa cum ne-au declarat contestatarii sai, mai mult, din ce in ce mai multe persoane incep sa-si aminteasca urmatorul aspect: "Ion Popescu este, de fapt, un traseist", ne-a declarat un membru PD-L care a preferat sa nu-i fie facut public numele, pentru ca inca mai spera sa se produca o schimbare in partid, iar intre timp nu vrea sa fie exclus.
"Popescu a fost membru PNL, a fost si UFD. A venit in PD pe vremea senatorului Marian Pana, iar cand Stelian Dutu a fost readus la conducerea partidului, ce credeti ca a facut avocatul Ion Popescu? A sarit in barca noii conduceri a PD. Acum, ca este sef in PD-L, ne spune despre procentele pe care le-a obtinut in batalia pentru Consiliul Judetean. Sunt procentele partidului, nu ale lui. Ale lui sunt sub 1%, asa cum a obtinut in 2000, cand a candidat din partea UFD pentru primarie. Nu stiu de ce lumea a uitat acest aspect, dar asta e realitatea", ne-a declarat un pedelist convins de faptul ca Popescu nu este solutia. Si pentru ca protestul membrilor PD-L din momentul venirii Elenei Udrea la Constanta nu a fost de ajuns pentru a convinge conducerea centrala a partidului, rafuielile au continuat si ieri.

Bobe se bate cu Udrea

Mihai Bobe, fostul presedinte al tineretului PD-L, a criticat-o ieri in termeni extrem de duri pe Elena Udrea. "A venit aici sa ne calce pe gat!", a rabufnit la un moment dat Bobe, care a respins acuzatiile potrivit carora ar fi "soparla PSD-ului". "Da, adevarul e ca la cei 27 de ani ai mei am avut si timp sa fiu soparla PSD. Nu inteleg logica acuzatiilor. Daca Ion Popescu a fost avocatul fostului lider pesedist Stanca, inseamna ca si el e pesedist?", a mai spus Mihai Bobe. Acesta a fost inlocuit din functia pe care o detinea cu Adrian Sponte, fostul lider al organizatiei de tineret si cunoscut ca un apropiat al lui Stelian Dutu. De altfel, cu sau fara voia sa, Ion Popescu a plasat oamenii lui Dutu in mai toate posturile cheie, pornind de la Biroul Permanent Judetean, la organizatia de tineret, dar si la conducerea filialei din al doilea oras al judetului, Medgidia. Tensiunile existente sunt puse de Popescu si Florian Constantin, lider al organizatiei municipale Constanta, pe seama "cartitelor" PSD-ului, nominalizandu-i aici pe Danut Moisoiu si "omul sau de casa Macovei", care pun la cale "un puci" prin anuntatul Consiliu de Coordonare Local de sambata, 19 iulie. In opinia Biroului Permanent Municipal (BPM), reactionarii pedelisti "urmaresc sifonarea imaginii PD-L cu tinta si la conducerea nationala a partidului". BPM a anuntat ieri ca toti membrii PD-L care se vor prezenta la aceasta intalnire "se vor situa in afara partidului". Cu alte cuvinte, nu conteaza despre cati oameni este vorba, pot fi si majoritarii, pentru ca la PD-L, ca de obicei, deciziile sunt in alta parte - o parte minoritara, dar cu "puterea" si interesele in maini. Organizatia judeteana are o pozitie aproape identica, Ion Popescu vorbind si el despre "regretul profund al adversarilor politici in legatura cu inlaturarea din PD-L a cozilor lor de topor". Altfel spus, Ion Popescu si Florian Constantin si-au umflat acum muschii, fiind interesant de vazut reactia celor vizati si daca liderii interimari se vor tine de cuvant si-i vor exclude din partid pe toti cei care se vor duce sambata la CCL-ul convocat de Remus Macovei si alti 254 de pedelisti.
Popescu nu reuseste sa fie avocat decat in afara partidului

Oricum, din cele intamplate pana acum reiese un lucru cert: avocatul Popescu nu a reusit sa-si pledeze cauza in fata colegilor. Din cate se vede, Popescu a preferat sa poarte discutii cu un numar redus de persoane, oamenii neintelegand aici care este reteta succesului fulminant inregistrat de familia Stavrositu si pe ce se poate baza influenta lor evidenta in PD-L Constanta. "Pana acum ai pledat pentru altii, acum invata sa pledezi si pentru tine, vorbeste cu toata lumea, incearca sa ti-i apropii", suna sfatul unui membru marcant al PD-L, care a preferat sa-si pastreze anonimatul. Si, de parca n-ar fi de ajuns interminabilele razboaie de la judet si municipiul Constanta, organizatia PD-L Medgidia sta si ea pe un butoi de pulbere. Al doilea oras ca marime din judet, cu o importanta strategica pentru orice partid, adaposteste acum un conflict pe fata intre presedintele impus de Popescu, Dima Zainea, si Dumitru Moinescu, fostul primar al urbei. Moinescu si vechea garda nu-l vor cu nici un chip pe Zainea in fruntea PD-L Medgidia, personaj despre care fostul primar spunea la un moment dat public ca este "o lichea". Tensiunile escaladeaza si nu este exclus ca organizatia pedelista din Medgidia sa cunoasca plecari si rasturnari de situatie spectaculoase. Si, pentru a pune cireasa pe "tortul" de partid, mai putem adauga urmatorul aspect pe care Ion Popescu vrea sa il ignore: o parte dintre primarii PD-L cuprinsi in structura de conducere judeteana nu-l mai vor pe avocat.