Fostul primar al localitatii Ciocarlia, Nicolae Marghiol, are la activ nu mai putin de 19 dosare penale. In perioada cat a fost edilul Ciocarliei, Marghiol nu a avut decat o preocupare: aceea de a-si umple buzunarele, localitatea mergand mai departe din... inertie. Nicolae Marghiol impreuna cu contabilul Primariei nu s-au dat deoparte nici de la falsificarea actelor contabile, ca sa le fie bine, asa incat, in prezent, ei sunt cercetati de catre Serviciul Cercetari Penale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Constanta.
In cele mai multe dosare, Nicolae Marghiol este cercetat pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, fals si uz de fals si abuz in serviciu. In acest sens exista dosarul nr. 402790/16.00.2004, inregistrat cu numarul unic nr. 2111/P/2003 la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta, prin care Nicolae Marghiol este cercetat pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, fals si uz de fals, iar lista acestora ar putea continua. Si acesta nu este singurul dosar in care Nicolae Marghiol este cercetat pentru comiterea unor astfel de infractiuni. Dovada sunt altele - dosarul nr. 402899/17.08.2004 sau dosarul nr. 103032/2004, care reprezinta o plangere a lui Nicolae Rizea impotriva lui Nicolae Marghiol pentru comiterea infractiunilor prevazute la art. 246, 215, 289 si 291 din Codul Penal. Acestea fac referire la comiterea anumitor delicte.

IPS Teodosie a linistit apele dupa ce Marghiol il batuse pe preotul satului

Mai mult, Marghiol este acuzat, tot de Nicolae Rizea, ca a impiedicat si a tulburat libertatea de exercitare a unui cult religios. Si asta nu ar mai mira pe nimeni, daca amintim faptul ca Nicolae Marghiol l-a batut chiar si pe preotul satului - si a fost nevoie de vizita Inalt Prea Sfintitului Teodosie - Arhiepiscopul Tomisului, pentru a linisti spiritele. Revenind la dosarele pentru care fostul primar al localitatii Ciocarlia este cercetat penal, putem sa mai amintim dosarul cu nr. 130325/11.05.2004, care are numarul unic 1369/P/2004 si care se afla in evidentele Parchetului Medgidia. Acest dosar este o sesizare a SC Bucovina Grand SRL Suceava privind savarsirea de catre Nicolae Marghiol a infractiunii de inselaciune. De asemenea, prin dosarul nr. 293006/2006, SC Ferma Mixta SRL Dorobantu il acuza pe Nicolae Marghiol de inselaciune potrivit art. 215 alin. 4 din Codul Penal, care precizeaza ca infractiune delictul. Dosarul este in lucru la Politia Ciocarlia. Lista lui Marghiol continua... cu urmatorul dosar penal. Acesta are nr. 450/2004, iar plangerea vine de aceasta data din partea SC Somaco Construct SRL Constanta, care il acuza pe Marghiol ca prin AF Marghiol a comis infractiunile de inselaciune cu prejudicii aduse SC Somaco Construct, in valoare de 15.646 RON. In acest sens s-a inceput urmarirea penala la data de 25.05.2006, iar dosarul se afla in lucru la Serviciul Cercetari Penale al IPJ Constanta. Tot pentru inselaciune este cercetat Marghiol si pentru ca a incercat sa vanda substante contrafacute. Asta pentru ca in urmatorul dosar penal - 23108/10.10.2005, cu nr. unic 1889/P/2005 la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, se face sesizarea potrivit careia Inspectia Fito - Sanitara il reclama pe fostul primar ca a vandut substante toxice contrafacute din grupele I si II de toxicitate. Si acest dosar se afla in lucru la IPJ Constanta, iar la data de 18.04.2006 a fost preluat si de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta - pentru studiu. Cazul Nicolae Marghiol este unul extrem de dubios si poate atrage dupa sine mai multi oameni din cercul de lucru al acestuia. Tocmai din acest motiv, toate cele 19 dosare penale sunt analizate de procurori, care supravegheaza cazurile, urmand a se stabili masuri de finalizare pana la data de 30.07.2006.

Fosta contabila de la Ciocarlia a plecat in concediu cu acte din institutie

Si pentru ca Nicolae Marghiol nu putea sa faca falsuri in acte singur - alaturi i-a fost chiar contabilul primariei, Nicoleta Claudia Onara. In momentul cand a plecat in concediu de odihna, aceasta a sustras din institutia Primariei Ciocarlia acte administrative ale unitatii administrativ teritoriale Ciocarlia, si anume dosarele de casa pentru perioada octombrie, noiembrie, decembrie 2005 si registrul de casa pe perioada 20 - 31 decembrie 2005. Mai mult, in perioada cand aceasta si-a desfasurat activitatea in cadrul Primariei Ciocarlia a fost verificata in nenumarate randuri si s-au constatat numeroase nereguli in evidentele contabile ale anilor 2002, 2003 si 2004, in urma carora s-a inceput urmarirea penala a acesteia, sub mai multe acuzatii, dintre care amintim: avansuri nejustificate in sume considerabile pentru Nicolae Marghiol, decontarea unor sume de bani de mai multe ori tot pe numele fostului primar. In plus, Nicolae Marghiol a achizitionat, in numele Primariei Ciocarlia, cantitatea de 7 tone de motorina, pe care ulterior a depozitat-o la sediul AF Marghiol din localitatea Ciocarlia de Sus, unde acesta este administrator. Au fost recuperate doar 1120 tone, iar dosarul se afla la Politia Medgidia pentru cercetari. Tot Marghiol si-a insusit in repetate randuri sume de bani din plata ajutorului social al locuitorilor, acesta semnand in locul lor. Referitor la dosarele penale pentru care fostul primar din localitatea Ciocarlia este cercetat, numeroasele controale care au fost facute au demonstrat afacerile dubioase pe care Marghiol le-a desfasurat in perioada cand a ocupat scaunul de primar al localitatii. Dovezi in acest sens sunt actele cu pozitii necompletate, pozitii incomplete, pozitii dublate sau completari facute in creion, ceea ce nu este legal din punct de vedere financiar - contabil.

Nicolae Marghiol a lucrat mai mult de 100 de ha teren fara sa plateasca!

Printr-o hotarare a Consiliului Local Ciocarlia, in anul 2004, Nicolae Marghiol, pe atunci primar, a incheiat un contract - 42/11.03.2004 prin care AF Marghiol inchiria 53 de ha de teren arabil din sola A 316 pentru cultivarea de floarea-soarelui. Plata - conform contractului de inchiriere - se facea in doua transe si anume 30% la semnarea contractului, iar ceilalti 70% la expirarea lui, in luna septembrie 2004. Desi in obligatiile contractuale se specificau modalitatile de plata a contractului, nici in momentul de fata Nicolae Marghiol nu s-a achitat de plata celor 21.200.000 lei vechi, contravaloarea celor 53 de ha. Nu numai ca nu exista nici un act prin care acesta sa fi platit vreo parte din suma, dar serviciul contabil - condus pe atunci de Onara Nicoleta Claudia - nu a emis nici macar o somatie de plata, incalcand astfel prevederile legislatiei financiar-contabile. Si ca sa existe si cireasa de pe tort, AF Marghiol mai incheie un contract - pentru aceleasi lucrari agricole, dar de data aceasta pentru a efectua lucrari pe 60 de ha de teren, pentru suma de 400.000 lei vechi/ha. Iar povestea se repeta! Nicolae Marghiol nu plateste nimic, dar nici somatii nu exista.
Actualul primar, Traian Dragomir, a preluat Ciocarlia cu datorii de peste 3 miliarde

Actualul primar al localitatii Ciocarlia s-a aratat extrem de suparat pentru ce a constatat in momentul cand a intrat pentru prima data in Primarie dupa investirea in functie. "Am preluat Primaria Ciocarlia cu datorii de 3 miliarde de lei vechi si asta inseamna o suma enorm de mare pentru o localitate asa mica. Au urmat somatii, sechestre - pe masina Primariei, care ulterior a fost vanduta pentru suma de 87 de milioane si au mai fost platite din datorii", a declarat Traian Dragomir, primarul localitatii Ciocarlia. "Sunt foarte nemultumit de tot ceea ce s-a intamplat in mandatul lui Marghiol, si asta pentru ca Ciocarlia nu avea nici un proiect Sapard, nici un plan de fezabilitate", a mai declarat Traian Dragomir. Singura multumire pe care Dragomir este aceea ca cetatenii localitatii au inteles situatia si cu ajutorul lor incearca sa recupereze tot ceea ce nu s-a facut in trecut. "Am sprijinul oamenilor si acesta este mare lucru. Acum, Marghiol este consilier local si, culmea, face scandal pentru fiecare proiect propus, pe care intr-un final il aproba. Ameninta, spunand ca este miliardar si are Politia la mana lui si nimeni nu-i va face nimic. Chiar secretarul primariei Ciocarlia, Florentina Banu, a fost amenintata cu moartea de Nicolae Marghiol...", a mai precizat, pentru "Replica", Traian Dragomir, primarul din Ciocarlia. Vom reveni.