Dupa patru luni de la alegerile locale, comuna Pechea va avea primar. Curtea Constitutionala a respins de curand exceptia de neconstitutionalitate invocata de avocatul Mihai Boldea in legatura cu validarea mandatului de primar al liberalului Iancu Boldea, castigatorul scrutinului din luna iunie. Acesta urmeaza sa depuna peste cateva zile juramantul de investire in functie.

Asa cum era de asteptat, reactia liberalilor vizavi de aceasta situatie nu a intarziat sa apara. In opinia deputatului PNL Emil Strunga, avocatul Mihai Boldea, membru PD-L, a amanat in mod nejustificat validarea lui Iancu Boldea in functia de primar al comunei Pechea. "Locuitorii comunei Pechea nu vor intelege cum a fost posibil ca patru luni sa ramana fara primarul ales. Daca veti merge la Pechea sa faceti un sondaj in legatura cu problemele localitatii, unul din patru cetateni vor invoca problema primarului. Aspectul moral al cazului este ca un avocat obraznic foloseste chichitele legii pentru a-si realiza interesele. Nimic grav, daca respectivul avocat nu ar fi si candidat de deputat, capabil nu numai sa foloseasca legea ca pe un instrument, ci sa produca legi pe care sa le poata folosi fara scrupule", a declarat Emil Strunga.

De cealalta parte, Mihail Boldea, care l-a reprezentat pe tatal sau, Gheorghe Boldea, in aceasta disputa, a invocat faptul ca impotriva hotararii de investire in functie a primarului nu exista nicio cale de atac si, din acest motiv, considera ca demersul sau a fost unul legal. "Cand se punea problema validarii mandatului de primar se dadea o incheiere de catre judecatorie, care nu era insa supusa nici unei cai de atac, iar articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului spune ca impotriva oricarei hotarari se poate face o cale de atac, un recurs de catre persoanele interesate. Eu am aratat ca textul prin care nu se stabilea o cale de atac nu este constitutional si incalca dispozitiile Conventiile Europene" a declarat Mihail Boldea.

In plus, acesta spune ca declaratiile lui Emil Strunga nu au nimic in comun cu realitatea. "Practic, datorita incompetentei lor politice s-a ajuns in aceasta situatie, fiindca domnul Strunga s-a obisnuit ca atunci cand bate din palme toti sa stea culcat sau nu stiu cum e la ei acolo. Nu isi da seama ca politica a evoluat, nu mai e ca inainte de 1989, cand Ceausescu se ridica si toti strigau 'ura'. Nu vreau sa intru in polemica cu domnul Strunga, dar cand o sa termine Facultatea de Drept sa faca un comentariu si cand o sa aiba o problema sa isi doreasca un avocat ca mine", a spus Mihai Boldea.