Nici nu s-a potolit bine furtuna iscata de trecerea lui Ion Iliescu pe linie moarta, ca un alt scandal zdruncina PSD. Intentia lui Antonie Iorgovan de a taia in carne vie, in calitate de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD, a zgandarit orgoliile mai tinerilor sai sefi de partid Mircea Geoana si Adrian Nastase, care nu s-au sfiit sa-l admonesteze. Iorgovan considera ca cei doi i-au “pus pumnul in gura“ in exercitarea atributiilor sale de prim-vicepresedinte al Comisiei de Arbitraj si Integritate Morala din PSD.
“Un comentariu de genul 'Iorgovan este un electron sarit de pe orbita', in conditiile in care Iorgovan este prim-vicepresedintele unei structuri in partid care, conform statutului, ar trebui sa-l ancheteze pe Adrian Nastase, asta inseamna un pic a baga pumnul in gura. Cand mai apare si presedintele partidului a doua zi spunand ca Iorgovan foloseste pozitia ca un fel de kalashnikov personal, inseamna al doilea pumn bagat in gura“, a spus Iorgovan.
Senatorul Iorgovan crede chiar ca se doreste scoaterea lui din functia de prim-vicepresedinte al co-misiei. Ca sa transeze conflictul, el a luat decizia sa puna la dispozitia comisiei mandatul de prim-vicepresedinte pentru a vedea care este pozitia acesteia fata de tratarea cazului Hayssam si pentru a fi reconfirmat in functie.

Lucratura la varf

Antonie Iorgovan a impins lucrurile chiar mai departe si considera ca in spatele materialelor din presa indreptate impotriva sa s-ar afla actuala conducere a partidului din care face parte. “Se doreste conturarea unei imagini negative despre Antonie Iorgovan. Toata manevra asta pleaca din partid si nu am nici cea mai mica indoiala ca in spate este conducerea formatiunii“, a declarat senatorul.
La baza atacului, spune Iorgovan, ar sta intrebarile pe care si le-a pus legate de faptul ca fosta conducere a PSD a avut informatii in legatura cu Omar Hayssam, dar nu le-a comunicat institutiilor statului. “Chiar daca as fi incheiat un contract, desi nu l-am incheiat, ca avocat cu o firma de-a lui Hayssam, nu poate fi acuzat un avocat ca a aparat o firma si sa fie conturata imaginea de vinovatie, in conditia in care liderii importanti din partid l-au hranit si l-au pastorit pe Omar Hayssam“, a spus Iorgovan.
In schimb, presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, crede ca Iorgovan face o confuzie. “Eu inteleg cu totul altceva, ca dansul nu numai ca nu i s-a pus pumnul in gura, nici nu cred ca i se poate pune pumnul in gura, pentru ca la dansul problema nu este cu gura. Dansul, ca avocat, inca nu a inteles care este rolul unui judecator“, a declarat Nastase.
Nastase sustine ca nu a stiut ca Omar Hayssam este membru de partid pana in 2004, cand el a aparut in propunerile de la Bucuresti pentru Parlament. “In 2004 am fost impotriva includerii sale pe listele de parlamentari. Am fost extrem de uimit sa descopar ca dansul (n.r. - Antonie Iorgovan) a fost avocatul lui Omar Hayssam“, a mai declarat Nastase, aratand ca acest lucru nu prea ar fi compatibil cu pozitia celui care trebuie sa examineze intr-o astfel de cauza, senatorul Iorgovan fiind vicepresedinte al Comisiei pentru arbitraj.