luju.ro informeaza: Iohannis poate fi acuzat de inalta tradare. Si de incitare la ura (Autor: Razvan SAVALIUC)
Avem un presedinte iresponsabil. Care incita populatia Romaniei la razboi civil si la atentat impotriva ordinii constitutionale. Un presedinte care poate fi pus rapid sub acuzare de catre Parlament pentru inalta tradare. Eu nu pot califica altfel iesirea instigatoare a lui Klaus Iohannis in Piata Universitatii, impotriva unui guvern legitim, pe care el l-a numit in functie, cu doar cateva saptamani inainte. Inainte de a comenta iesirea iresponsabila a lui Iohannis in Piata Universitatii, la un miting neautorizat, pentru a instiga multimea impotriva guvernului legitim si a Parlamentului, pe care le-a calificat drept O GASCA DE OAMENI POLITICI CU PROBLEME PENALE VREA SA SCHIMBE LEGISLATIA DIN ROMANIA VREA SA SLABEASCA STATUL DE DREPT, trebuie sa avem in minte urmatoarele coordonate:
- este dreptul inalienabil al Parlamentului sau a Guvernului sa dea legi de gratiere, mai ales cand Romania sta sub spectrul unei condamnari la CEDO pentru conditiile inumane de detentie, condamnare care va veni in luna mai 2017 si care va duce la prejudicierea bugetului de stat cu sute de milioane de euro;
- Parlamentul a fost legitim ales in decembrie 2016, cand PSD a obtinut cel mai mare scor al unui singur partid din decembrie 1989 incoace;
- Guvernul este unul legitim, fiind investit de Klaus Iohannis personal in urma cu doar cateva saptamani;
- in 2015 Guvernul PSD-Ponta a fost fortat sa demisioneze dupa un miting izbucnit a doua zi dupa incendiul de la Colectiv pus de o mana criminala; in 2017, la o zi dupa incendiul pus la Bamboo pus tot de o mana criminala, s-a fortat tot printr-un miting neautorizat debarcarea guvernului PSD-Grindeanu. E clar ca asistam la un scenariu identic gandit de niste bolnavi dupa putere;
Iesirea lui Klaus Iohannis in Piata Universitatii, la un miting anti PDS organizat fara autorizatie, prin incitarea unei parti a cetatenilor Capitalei prin retelele de socializare de tip Facebook si alte mijloace de partid de mobilizare, reprezinta o abdicare de la statutul apolitic pe care trebuie sa il aiba un presedinte. Iohannis s-a manifestat expres impotriva PSD si a coalitiei majoritare care a format Guvernul (investit de el) atunci cand i-a numit pe acestia O GASCA DE OAMENI POLITICI CU PROBLEME PENALE. Instigand lumea adunata la un miting neautorizat sa porneasca pe b-dul Magheru catre sediile Guvernului si PSD, iar apoi participand la mars prin escortarea multimii din Mercedesul sau S500 prezidential, insotit de trupele SPP si SRI, presedintele Romaniei a devenit complice la o potentiala lovitura de stat. Pentru ca el - presedintele - nu avea dreptul conform Constitutiei sa instige lumea si sa aiba o participatie efectiva la un miting ilegal anti-guvernamental.
Art. 80 din Constitutie - Rolul Presedintelui (1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii. (2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate.
Evident, presedintele Iohannis a incalcat art. 84 din Constitutie referitor la Incompatibilitati si imunitati, potrivit caruia:
- In timpul mandatului, Presedintele Romaniei nu poate fi membru al unui partid.
Prin actiunea sa expresa impotriva GASTII PENALE PSD-ALDE, Iohannis s-a deconspirat facand politica fatisa. Nu are nicio scuza, pentru ca el tocmai a numit Guvernul PSD-ALDE, chiar daca s-a pronuntat mereu impotriva PSD si in favoarea PNL ori a tehnocratilor impusi de afara. Dupa tentativa de lovitura de stat, care a constituit o incitare la un razboi civil, coalitia majoritara PDS-ALDE are obligatia sa il suspende de urgenta pe Klaus Iohannis. Acest iresponsabil risca sa dea foc la tara daca nu e eliminat definitiv din viata politica.
Iohannis poate fi pus sub acuzatia de inalta tradare si suspendat de catre Parlament.
Art. 95 din Constitutie - (1) In cazul savarsirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constitutiei, Presedintele Romaniei poate fi suspendat din functie de Camera Deputatilor si de Senat, in sedinta comuna, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, dupa consultarea Curtii Constitutionale. Presedintele poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa. (2) Propunerea de suspendare din functie poate fi initiata de cel putin o treime din numarul deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui. (3) Daca propunerea de suspendare din functie este aprobata, in cel mult 30 de zile se organizeaza un referendum pentru demiterea Presedintelui.
Art. 96 Punerea sub acuzare (1) Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, cu votul a cel putin doua treimi din numarul deputatilor si senatorilor, pot hotari punerea sub acuzare a Presedintelui Romaniei pentru inalta tradare. (2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi initiata de majoritatea deputatilor si senatorilor si se aduce, neintarziat, la cunostinta Presedintelui Romaniei pentru a putea da explicatii cu privire la faptele ce i se imputa. (3) De la data punerii sub acuzare si pana la data demiterii Presedintele este suspendat de drept. (4) Competenta de judecata apartine Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Presedintele este demis de drept la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
In lumina textelor de mai sus, Klaus Iohannis poate fi suspendat imediat din functie si deferit Parchetului General pentru inalta tradare.

Iata ce zice Codul penal despre infractiunea de inalta tradare:

Art. 397 Cod penal - Actiuni impotriva ordinii constitutionale(2) intreprinderea de actiuni violente impotriva persoanelor sau bunurilor savarsite de mai multe persoane impreuna, in scopul schimbarii ordinii constitutionale ori al ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, daca se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi. (n.a. - violentele au fost verbale si puteau degenera in violente de strada. Tentativa a existat)
Art. 398 Cod penal - Inalta tradare: Faptele prevazute in art. 394-397, savarsite de catre Presedintele Romaniei sau de catre un alt membru al Consiliului Suprem de Aparare a tarii, constituie infractiunea de inalta tradare si se pedepsesc cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Opinia mea ferma e ca numitul Klaus Iohannis poate fi acuzat in Parlament de inalta tradare. Si mai poate fi acuzat si de incitare la ura si la tulburarea ordinii si linistii publice:
Art. 369 Cod penal: Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda;
Art. 371 Cod penal: Fapta persoanei care, in public, prin violente comise impotriva persoanelor sau bunurilor ori prin amenintari sau atingeri grave aduse demnitatii persoanelor tulbura ordinea si linistea publica se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
Iohannis a numit Guvernul O GASCA DE PENALI, desi in Guvern nu exista niciun condamnat penal. Este fara putinta de tagada ca numitul Klaus Iohannis a instigat la ura si discriminare impotriva coalitiei majoritare, din mijlocul unei multimii de mii de persoane care puteau comite la aceasta instigare acte de violenta, distrugeri de bunuri, in conditiile in care Constitutia il obliga sa fie apolitic si un mediator intre stat si societate. Nu exista scuza pentru ce a facut Iohannis. In locul lui m-as gandi numai la o lege a gratierii. S-ar putea sa fie primul care sa aiba nevoie!