Cautare

280 de rezultate pentru "lascu floarea" (2.65 secunde)
prajitura Alba ca Zapada, placinta cu mar, placinta cu branza dulce si stafide, placinta cu miere de albine si gem de caise - la 50 RON, halva din floarea-soarelui - la 30 RON/kg, cozonac - la 30 RON/kg, marmelada - 30 RON/kg.
In popor, florii i s-au atribuit mai multe denumiri, ca margaritar, margaritarel, clopotele de mai, clopotele, dumbravioara, flori domnesti, floarea turcului, sufletele, gherghite si iarba Sfantului Gheorghe.
Desi Lamureanu considera drept "inventii electorale" acuzatiile primarului Cristian Carjaliu, potrivit caruia pensiunea "Floarea Soarelui" a fost ridicata ilegal, fara autorizatii, o adresa oficiala a RAJA vine sa demonstreze ca liberalul se afla, intr-adevar, in afara legii.
Este cazul SC C&M Trade Export SRL din Constanta, care a vandut catre o alta firma din judet grau, floarea-soarelui si porumb in valoare de 5.
Am batut recordul la productia de grau la hectar (asa cum ne spusese si premierul Adrian Nastase cu ceva timp in urma), la fel de bine stam si cu floarea-soarelui, orz, orzoaica.
O scurta trecere in revista a pagubelor provocate de inundatii in judet ne arata ca au fost afectate 10.400 ha, cele mai lovite fiind culturile de porumb (5.660 ha), griu (3.058 ha) si floarea-soarelui (3.078 ha).
Nici productia de floarea soarelui nu este una foarte bunaa, aceste culturi fiind afectate de seceta prelungitaa, mai mult de 40% dintre semintele de floarea soarelui fiind seci.
Este cazul SC Agro Volante SRL Constanta, care a comercializat peste 1300 tone de orz, 190 tone de porumb, 125 tone de soia, 533 tone de mazare si 445 tone de floarea soarelui, in valoare totala de 1.420.435, 29 RON.
Anul acesta, SC Bobivon Agro SRL Dranic a cultivat rapita, orzoaica de bere, grau, floarea-soarelui si porumb. ... In primavara asta, de exemplu, foarte profitabila a fost orzoaica de primavara, spre deosebire de floarea-soarelui care a fost profitabila anul trecut, insa nu si anul acesta.
Producatorii de rapita, soia si floarea-soarelui din Romania ar putea sa dea lovitura in urmatorii ani.
Desi inundatiile si inghetul au distrus o mare parte dinn terenul agricol utilizat anul acesta, productiile de cereale au crescut in mod semnificativ, asta mai ales in cazul culturilor de floarea soarelui, orzoaica de primavara si rapita care au fost reinsamantate pe terenurile afectate de calamitati.
500.000 de hectare de materie prima Biodieselul se poate obtine din uleiuri vegetale, precum rapita, floarea-soarelui sau soia.
Plantele din care poate fi produs biocombustibilul sunt rapita, floarea-soarelui si soia, in mod special, dar si sfecla-de-zahar si cerealele.
Obtinerea uleiului folosit pentru producerea biodieselului din plante ca soia, rapita sau floarea-soarelui ridica anumite probleme legate de insuficienta suprafetelor cultivate cu aceste plante energetice.
Cresteri importante s-au inregistrat si in cazul livrarilor de floarea-soarelui si de grau. In totalul exporturilor, vanzarile de grau au o pondere de 10,8%, urmate de semintele de floarea-soarelui, 9,6%, si rapita, 5,7%.
Romania exporta in principal animale vii, grau si seminte de floarea-soarelui, aceste grupe de produse acoperind aproape jumatate din valorea totala a livrarilor.
Principalele produse livrate de Romania anul trecut pe piete externe au fost animalele vii, graul si semintele de floarea-soarelui, aceste grupe acoperind peste 40% din totalul exporturilor.
Potrivit estimarilor, productia romaneasca de biodiesel se va ridica pana in 2008 la circa 400 de mii de tone, obtinuta in principal din floarea-soarelui si din rapita.
Fermierii care cultiva rapita, porumb, floarea-soarelui sau alte plante energetice si incheie contracte de furnizare a materiei prime cu producatori de bioeta-nol si biocombustibili, pana la 1 septembrie, pot primi o subventie de circa 42 de euro pe hectar, in plus fata de plata din fonduri UE.
Proprietarii de stupine au pierdut milioane de lei, nereusind sa scoata nici macar citeva kilograme de miere la tei si floarea-soarelui. ... nici macar citeva kilograme de miere obtinute la floarea-soarelui si tei.
google-analytics.com