Cautare

2137 de rezultate pentru "internationale" (3.31 secunde)
De asemenea, Franta este o membra activa in numeroase organisme internationale: ... Este, de asemenea, membru asociat al Asociatiei Statelor Caraibeene si principalul membru al Organizatiei Internationale a Francofoniei. Gazduieste sedii ale urmatoarelor organizatii internationale:
Pe aceeasi linie de gandire, pare greu de stabilit, abstractie facand de tratatele internationale la care Romania este parte, care statueaza primatul aplicarii dreptului Conventiei Europene a Drepturilor Omului adoptata de Consiliul Europei in raport cu dreptul intern (care include structural si deciziile Curtii Constitutionale adoptate in materie de drepturi si libertati fundamentale), precum si a dreptului comunitar, in care dintre cele trei categorii enumerate, se include Conventia Europeana a Drepturilor Omului si jurisprudenta sa ori cum se interpreteaza art.
USL va vota tot ce tine de obligatiile externe ale Romaniei Liderii USL au anuntat in plenul de miercuri ca senatorii si deputatii PNL, PSD si PC, desi se afla in greva parlamentara, se vor prezenta la sedintele de comisii sau plen in care ar urma sa se voteze tratate internationale sau legi privind obligatiile internationale ale Romaniei.
Anterior, izbucnirile adesea violente ale protestatarilor impotriva globalizarii aveau loc in legatura cu anumite reuniuni politice sau economice internationale la varf, incetand odata cu terminarea acestora.
e) initiaza si negociaza, in conditiile legii, incheierea de conventii, acorduri si alte intelegeri internationale sau propune intocmirea formelor de aderare la cele existente;
univ.Iordan Barbulescu, Decanul Departamentului de Relatii Internationale de la SNSPA, lucrarea lui Octavian Stireanu a fost declarata admisa, autorul devenind doctor in studii politice, specializarea Relatii Internationale.
4 iunie 1920), in contextul noii arhitecturi a relatiilor internationale din anul 1989.
Filiala Lockheed din Bethesda, statul Maryland, principalul furnizor al Pentagonului, a anuntat primele vanzari internationale de rachete PAC-3 in ianuarie 2005.
Surse din conducerea Partidului Democrat au declarat ca Elena Udrea va fi secretar executiv al PD pe domeniul relatiilor internationale. In acest moment, domeniul relatiilor internationale este gestionat in PD de catre vicepresedintele Sorin Frunzaverde, care a fost desemnat recent ministru al Apararii.
Ceea ce trebuie subliniat inca o data este faptul ca pana si institutii internationale precum FMI si-au dovedit surprinderea in fata masurilor propuse de Guvernul Boc 3. In mediile internationale se discuta deja despre faptul ca politicile de protectie sociala nu sunt mofturi populiste.
Asa cum ne provoaca amaraciune cei care prin comportamentul si faptele lor aduc prejudicii imaginii tarii si fiecaruia dintre noi, cu totii ne mandrim cand un sportiv fruntas face ca drapelul tarii sa fluture la mari competitii internationale, cand elevii nostri olimpici inregistreaza performante internationale care fac cinste scolii romanesti, cand interpreti valorosi fac sa fie pretuita peste hotare arta noastra muzicala, cand cercetatori in diferite domenii ale stiintei si oameni cu spirit inventiv in domenii ale tehnicii si ale tehnologiei fac sa fie pretuit spiritul creator romanesc, cand reprezentantii nostri la reuniuni internationale fac sa fie cunoscute si respectate opiniile noastre, cand oameni simpli, anonimi, prin harnicia si spiritul lor gospodaresc protejeaza si pun in valoare bogatiile si patrimoniul tarii, cand concetateni de-ai nostri dau dovada de spirit activ, angajat, cetatenesc, de solidaritate umana si, cand e cazul, de spirit de sacrificiu pentru a-si ajuta semenii si a-i salva pe cei aflati in pericol etc.
Nu este de neglijat semnalul Confederatiilor Sindicatelor Europene si Internationale transmis prin scrisoarea deschisa adresataa presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc, privind propunerile Guvernului de modificare a Codului Muncii :
Social-democratii vor astfel sa "refaca" si sa "consolideze" relatiile internationale ale Romaniei. "Evenimentul se inscrie in cadrul mai larg al eforturilor sustinute de PSD pentru refacerea si consolidarea relatiilor internationale ale Romaniei cu partenerii europeni, relatii periclitate in prezent de politica externa dusa de actualul executiv de la Bucuresti.
Faptul caaproape in fiecare zi impotriva Guvernului au fost aruncate nu doar de catre presedintele suspendat si nu doar de catre opozitie, dar chiar si in cercuri internationale acuzatii lipsite de fundament.
In ce priveste Siria, a salutat eforturile internationale intreprinse pana acum si initiativele care ar putea conduce la reglementarea politica a conflictului intern, exprimand disponibilitatea tarii noastre de a sprijini, pe baza propriei experiente, un eventual viitor proces de tranzitie.
Anul acesta, data de 15 septembrie a marcat a cincea aniversare a Zilei Internationale a Democratiei, instituita de catre Adunarea Generala a Natiunilor Unite.
Bugetul de stat pe 2014 este in concordonata cu Programul de Guvernare al USL, cu ceea ce am promis in alegerile de anul trecut, precum si cu angajamentele luate fata de organismele internationale (FMI, Comisia Europeana, Banca Modiala).
Ratificarea Conventiei Organizatiei Internationale a Muncii privind standardele in domeniul maritim- marele pas spre imbunatatirea conditiilor de munca si viata ale marinarilor romani. ... Comisia Europeana a sustinut in mod ferm elaborarea Conventiei Internationale a Muncii (O.I.M.) privind standardele de munca in domeniul maritim.
Chiar si cu aceste plati, rezervele internationale ale bancii centrale depasesc 11 miliarde de euro.
Totodata, BNR a obtinut 7,7 milioane de euro din administrarea rezervei internationale si 225,7 milioane de euro din operatiuni cum ar fi modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului, plati de cotizatii si comisioane bancare.
google-analytics.com