Elena Udrea participa la reuniunea PPE ca membra a delegatiei PD, alaturi de presedintele democrat, Emil Boc, presedintele executiv Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga si vicepresedintii Sorin Frunzaverde si Anca Boagiu.
Biroul Politic al PPE va decide la Bruxelles asupra primirii PD ca membru asociat. Surse din conducerea Partidului Democrat au declarat ca Elena Udrea va fi secretar executiv al PD pe domeniul relatiilor internationale.
In acest moment, domeniul relatiilor internationale este gestionat in PD de catre vicepresedintele Sorin Frunzaverde, care a fost desemnat recent ministru al Apararii. Sursele democrate au precizat ca, desi dupa Consiliul National de Conducere al PD din 9 decembrie secretarii executivi nu se vor mai ocupa de domenii precise, Elena Udrea "va gestiona si relatiile internationale ale Partidului Democrat, in completarea eforturilor lui Sorin Frunzaverde, care acum trebuie sa se ocupe si de Ministerul Apararii".

Vechimea nu mai este un criteriu

Liderul PD Emil Boc a declarat la sfarsitul saptamanii trecute, referindu-se la o eventuala candidatura a Elenei Udrea pentru o functie de conducere in partid, ca vechimea nu este un criteriu pentru accesul in conducerea democrata.
Boc a precizat ca "exista o hotarare mai veche a PD care le-a permis candidatilor ca bariera de vechime sa nu fie un criteriu exclusiv pentru ocuparea functiilor in partid".
Intrebat daca Elena Udrea poate candida la o functie de conducere in PD, el a spus ca orice persoana care candideaza la o functie de conducere poate fi luata in seama si ca, "in principiu, PD a mers pe ideea competitiei", si nu sa puna bariere in calea eventualilor pretendenti la o functie in BPN.