ProTV informeaza : PSD va gazdui in mai 2012, la Bucuresti, reuniunea extraordinara a socialistilor europeni
PSD a anuntat ca urmatoarea reuniune extraordinara a socialistilor europeni va avea loc la Bucuresti, in perioada 14-16 mai 2012. Social-democratii vor astfel sa "refaca" si sa "consolideze" relatiile internationale ale Romaniei.
"Evenimentul se inscrie in cadrul mai larg al eforturilor sustinute de PSD pentru refacerea si consolidarea relatiilor internationale ale Romaniei cu partenerii europeni, relatii periclitate in prezent de politica externa dusa de actualul executiv de la Bucuresti. Reuniunea extraordinara a S&D reprezinta forul politic in care se iau deciziile socialistilor europeni fata de cele mai importante problemele de pe agenda politica europeana, precum gestionarea crizei euro si combaterea austeritatii promovate de dreapta conservatoare", se arata in comunicatulPSD.
Pe langa cei 185 de membri ai Grupului S&D din PE, in cadrul reuniunii sunt asteptati lideri si reprezentanti ai social-democratilor din toate statele membre ale Uniunii.
Reuniunea S&D din acest an a avut loc in Grecia, la Atena.
"Prin organizarea acestui eveniment important la Bucuresti, PSD dovedeste ca este unul dintre partidele cu rezonanta la nivelul familiei socialiste europene, vocea sa fiind importanta in conturarea pozitiei si a politicilor stangii europene", se mai afirma in comunicat.
autor: Mediafax