Cautare

283 de rezultate pentru "gripa" (5.37 secunde)
Ion Stan, presedintele filialei PSD Dambovita, a declarat ieri ca prefectul judetului profita de situatia creata in localitatea Morteni, prin aparitia celui mai recent focar de gripa aviara, si incearca sa convinga primarul din localitate sa treaca din tabara PSD in cea a PD.
Initiatorii motiunii i-au cerut premierului Calin Popescu-Tariceanu sa-i demita neintarziat pe ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur, pe prefectii si directorii Directiilor Sanitar-Veterinare din judetele in care a aparut gripa aviara dupa mai 2006 si inlocuirea acestora cu specialisti ce nu sunt angajati pe criterii politice.
ßi-a asumat politic responsabilitatea primului val de gripa aviara si cand nu i-a mai reusit un joc de imagine a incercat si incearca in continuare sa gaseasca vinovati in esaloanele 2 si 3.
Numarul mai mare de imbolnaviri de raceala si gripa in lunile de iarna se datoreaza faptului ca oamenii petrec mai mult timp in spatii inchise, ceea ce permite grmenilor sa se transmita mai usor.
Acelasi analist afirma ca Mircea Basescu a fost implicat si in "asa-zisa gripa aviara", iar Theodor Stolojan va fi scos la incalzire pentru a candida in locul lui Basescu din partea PD-L. ... Pe de alta parte, acelasi analist spune ca in Romania nu a fost gripa aviara.
In trecut, o asemenea abordare s-a dovedit a fi paguboasa pentru bugetul de stat, la recomandarea OMS-ului achizitionandu-se (de catre diverse tari, printre care s-a numarat si Romania) cantitati impresionante de vaccinuri pentru a lupta impotriva pandemiei de gripa aviara sau impotriva pandemiei de gripa porcina.
Astfel, in cazul unei companii de asigurari, in care salariul mediu este de putin peste 400 de euro (brut), la un concediu medical de zece zile pentru o simpla gripa, sa zicem, cheltuielile depasesc 93.000 de euro.
Majorarea pretului se intampla ca o consecinta a economiei de piata pur balcanice de la noi, dupa ce saptamana trecuta oficialii din Ministerul Agriculturii anuntau ca gripa aviara a aparut si in Romania.
Postasii sunt vaccinati impotriva gripei aviare Activitatea serviciilor postale nu a fost afectata de gripa aviara. ... Potrivit lui Mihai Toader, traficul postal in zonele unde s-au inregistrat cazuri de gripa aviara la pasari, aflate in carantina, se desfasoara normal.
Lumea se gandeste ca o eventuala cauza ar putea fi gripa aviara, dar, de fapt, ouale s-au scumpit pentru ca a scazut productia lor.
Crescatorii de pasari au redus deja preturile la poarta fermelor cu 20%, dupa ce mai multe luni s-au confruntat cu problemele generate de gripa aviara.
Gripa aviara are consecinte grave si in turism, iar reprezentantii firmelor din domeniu se tem ca scoaterea litoralului romanesc din destinatiile unuia dintre cei mai importanti tour-operatori straini (TUI) le va aduce numai necazuri.
Potrivit Mediafax, desi UE a oprit importurile de carne de pasare romaneasca inca din octombrie 2005 din cauza gripei aviare, dupa o luna si jumatate importurile s-au reluat, dar numai din cele 16 judete aflate in zone necontaminate cu gripa.
Desi gripa aviara n-a fost o reclama turistica prea atractiva pentru Delta Dunarii, iata ca jurnalisti si tour-operatori din Europa s-au incumetat sa viziteze gurile Dunarii in iulie, la invitatia Autoritatii Nationale de Turism (ANT).
Dupa ce s-au speriat de gripa aviara si consumul de carne de pasare a scazut cu pana la 80%, romanii si-au mai revenit si se preconizeaza ca in urmatoarele luni se vor inregistra cresteri ale consumului.
Europarlamentarul social-democrat Titus Corlatean a declarat ca a primit confirmarea de la Bruxelles ca Romania a fost scoasa de pe afisajul din aeroportul orasului, unde figura ca tara in care exista gripa aviara.
In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusurilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului.
Vitamina D poate invinge gripa! ... Iata cum arata un top al principalelor alimentel care ne pot ajuta sa trecem prin aceasta iarna fara raceli si gripa:
Spania, Finlanda si Olanda, pentru a evalua impactul folosirii apei de javel in declansarea infectiilor ORL si respiratorii (sinuzita, bronsita, otite, gripa, pneumonii). ... Astfel, riscul de gripa creste cu 20%, de amigdalita (inflamarea bacteriana acuta a amigdalelor) cu 35%.
Gripa este o boala care poate fi contractata la orice varsta de catre orice persoana. Nou-nascutii si sugarii cu varste pana la 6 luni pot face gripa daca mama lor nu a fost vaccinata.
google-analytics.com