Democratii s-au aratat pentru prima data dezamagiti de prestatia ministrului liberal al Agriculturii, Gheorghe Flutur, desi acesta este unul dintre preferatii presedintelui Basescu. Ei si-au facut publica nemultumirea prin vocea unui lider radical al PD, vicepresedintele democrat Cezar Preda, sustinand ca Flutur este un demagog.
Vicepresedintele PD Cezar Preda a declarat sambata la Buzau ca ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, este "un demagog" si, totodata, "o mare dezamagire".
Preda a afirmat ca pozitia PD de a respinge motiunea initiata de PSD si PRM prin care s-a cerut demiterea ministrului Flutur este una fireasca, care arata ca nu se acorda vot de blam unui ministru atunci cand vrea Opozitia. "Cei care ii pot da un vot de blam ministrului Flutur sunt Opozitia si Coalitia", a precizat Cezar Preda.
"Flutur are probleme", a adaugat vicepresedintele democrat, precizand ca "dorinta si ambitia de a-si face imagine in detrimentul unei coordonari eficiente" l-au adus in situatia actuala pe ministrul Agriculturii.

"A acaparat politic directiile agro-silvice"

"Este demagog pentru ca de la instalarea domniei sale in functie a acaparat politic responsabilitatile la majoritatea directiilor agricole si silvice din Romania. ßi-a asumat politic responsabilitatea primului val de gripa aviara si cand nu i-a mai reusit un joc de imagine a incercat si incearca in continuare sa gaseasca vinovati in esaloanele 2 si 3. Aceasta este demagogie", a spus Preda.
El a adaugat ca ministrul Agriculturii trebuie sa aiba responsabilitatea sa vina in fata Aliantei PNL-PD si sa spuna de ce prefera calea unui joc pentru imagine decat o cale de responsabilizare.
"Nu trebuie sa rasufle nimeni usurat pentru ca a picat motiunea. Gripa aviara avem in continuare, probleme in agricultura avem in continuare, iar Flutur trebuie sa lase jocul de imagine si fuga de responsabilitate aruncand-o pe oamenii din subordinea sa si sa faca o treaba temeinica pentru ce s-a angajat", a afirmat vicepresedintele PD.
Ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur "este o mare dezamagire", a conchis Cezar Preda.

Acuzatii respinse de cel acuzat

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a respins acuzatiile vicepresedintelui PD Cezar Preda, aratand ca astfel de declaratii de week-end "nu fac decat sa incurce actul de guvernare". Flutur a declarat Mediafax ca in ultimele luni nu-l mai surprinde nimic.
"Resping acuzatiile lui Cezar Preda si socotesc ca aceste declaratii de week-end nu fac decat sa incurce actul de guvernare", a spus Flutur.
Ministrul Agriculturii a precizat ca stie ca punctul de vedere exprimat de Cezar Preda nu este punctul oficial de vedere al Partidului Democrat. "Aliatii trebuie sa mearga si la usor, dar si la greu impreuna, sa traverseze aceste obstacole", a mai spus Gheorghe Flutur.